Ott Tänak and Martin Järveoja võitsid selleaastase Rootsi Ralli.Foto: EPA/Scanpix
WRC
15. juuni 2019, 08:36

LUMESÕIT JÄTKUB! Rootsi ralli ja WRC jõudsid viimaks kokkuleppele

Pärast pikki läbirääkimisi jõudsid Rootsi ralli korraldajad WRC-ga kokkuleppele, mis tähendab, et veebruarikuu lumerallid jätkuvad veel vähemalt kolmeks aastaks.

"Meie ambitsiooniks oli sõlmida uus kolmeaastane leping ja see meil õnnestus," lausus Rootsi ralli tegevjuht Glenn Olsson. "Olen väga rahul, et kokkuleppeni jõudsime ja WRC naaseb Rootsi ja Norra teedele. Väledate WRC masinate kihutamine lumel ja jääl on alati väärt vaatepilt, pakkudes ainulaadset sportlikku väljakutset. Värmlandi piirkond on rallit suurepäraselt võõrustanud ja hindame kõrgelt WRC, fännide ja meedia toetust Rootsile.

Rootsi ralli on Rootsi suurim spordisündmus, mida jälgib 100 miljonit inimest teleri vahendusel ja 200 000 kohapeal.

"Maailma parim spordikanal SVT ostis juba riiklikud õigused WRC näitamiseks kuni 2021. aastani," ütles Olsson, kelle sõnul ootab finantsiliselt ees kolm rasket aastat, kuid riike, kes tahaksid rallit korraldada, on palju. Uutele tulijatele alla ei tohi jääda.

Lepingu alusel jätkub Rootsi ralli vähemalt 2022. aastani. Pikaaegse plaani kohaselt loodab WRC laieneda praeguselt 14 etapilt 16 peale. Kaheksa Euroopas ja kaheksa mujal. Uute riikidena on juba lisandunud Türgi ja Tšiili, järgmisel aastal võivad juurde tulla ka Jaapan ja Keenia. Lisaks paljud teised riigid, kes peavad läbirääkimisi. Näiteks Kanada tahab korraldada talverallit.