Paide väravalööjad (vasakult): Sander Sinilaid, Alessana Jatta, Ander Ott Valge, Karl Mööl ja Yann Michael Yao.Foto: Instagram/@paidelinnameeskond
Jalgpall
15. juuni 2019, 09:28

VIDEO | KAKS MÄNGU, 13 VÄRAVAT! Eesti vutiliigas skoorimisega tagasi ei hoitud

Eile peetud kahes Eesti jalgpalli kõrgliigamängus skoorimisega tagasi ei hoitud ning nii FCI Levadia kui ka Paide Linnameeskond võtsid suured võidud.

Premium liigas Florat jahviv Levadia lõi peo käima ega andnud Tallinna Kalevile erilist võimalust. Kõrgliiga kaheksanda meeskonna kaitse pidas vastu 15. minutini, mil skoori avas Kirill Nesterov. 33. minutil tegi Mark Oliver Roosnupp Nesterovi söödust seisuks 2:0, kuid võõrustajad ei olnud veel murtud. Kolm minutit hiljem keerutas imelise karistuslöögi Levadia väravasuul seisnud Artur Kotenko selja taha Daniil Sheviakov.

Teisel kolmveerandtunnil sai Levadia oma mängumootori siiski pidurdamatult tööle ja enam järele ei andnud. Väravalööjate nimekirja lisandusid Gando Biala, Marko Lipp ja Nikita Andreyev ning oma teise sai kirja Nesterov.

Levadia tõusis 6:1 võiduga Florast vaid kahe punkti kaugusele, kuid rohevalgetel on 15. vooru kohtumine veel pidamata.

Kalev-Levadia väravad:

Paide jätkab üllatamist

Hooaja senist kulgu ja tabeliseisu vaadates ei ole muidugi kuigi üllatav iseenesest see, et Paide suutis Viljandi Tuleviku alistada, kuid märkimisväärseks teeb kohtumise just see, millise kindlusega mulgid murule suruti.

Esimene poolaeg möödus veel üsna rahulikult. Alessanna Jatta viis Kesk-Eesti klubi 30. minutil juhtima ja see oligi praktiliselt kõik. Paide domineeris ja Viljandi ei suutnud teha raamidesse ühtegi pealelööki. Poolajale mindigi seisul 1:0, kuid lõpuminutitel sai vigastada Viljandi kaitsja Janar Õunap.

Kas just Õunapi puudumise pärast, aga teisel kolmveerandtunnil läks viljandlaste värava all lahti tõsine möll. 59. minutil kahekordistas Paide eduseisu Yann Michael Yao, kolm minutit hiljem suurendas vahe kolmeväravaliseks Karl Mööl. Viimase 17 minutiga lõid Järvamaa mehed (Ander Ott Valge 2x ja Sander Sinilaid) veel sama palju otsa ning 6:0 oli tõsiasi.

Premium liiga tabelis tõusis Paide nüüd kolmandaks, vaid viie punkti kaugusele Levadiast ning kahe punktiga Nõmme Kalju ette, kuid viimastel on üks mäng vähem peetud. Siiski, viiendal kohal paiknev Narva Trans jääb samuti ühe vähempeetud mängu juures juba 12 punkti kaugusele.

Paide-Viljandi väravaid on võimalik vaadata SIIN!