Lõpp hea, kõik hea. Everton (nr 19) lõi värava ja Brasiilia alustas kodust turniiri võidukaltFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
15. juuni 2019, 12:41

Kannatamatu kodupublik vilistas Copa Americat võidukalt alustanud Brasiilia välja

Brasiilia jalgpallikoondis alustas Copa Americat küll 3:0 võiduga Boliivia üle, kuid sai kodupublikult ka korraliku vilekoori.

Copa Americat ehk Lõuna-Ameerika meistrivõistlusi võõrustab Brasiilia koondis tuli turniirile vastu suurfavoriidina ja suurte lootustega, kuid kehv esimene kolmveerandtund ja 0:0 poolajaseis Boliivia vastu vihastas publikut niivõrd, et kodumeeskond pidi vilekoori saatel riietusruumi lonkima.

Ei tea kas just selle pärast, aga teist poolaega tuli Brasiilia palju isukamalt mängima. 50. minutil realiseeris Philippe Coutinho käega mängu tõttu võõrustajatele antud penalti ja vaid kolm minutit hiljem duubeldas eduseisu. Viis minutit enne mängu lõppu lõi Everton veel kolmandagi ning lõppkokkuvõttes suudeti kodupublik siiski rõkkama panna.

Brasiilia peatreener Tite ütles, et oskas fännide negatiivset reaktsiooni tegelikult oodata. "Peame aru saama, et kui me ründame ja võimalusi tekitame, siis nad aplodeerivad. Olles viibinud suurtes, mõnikord kui sa tulemust ei too, siis ära oota, et fännid aru saavad. Nad vilistavad. Kui sa söödad taga palli, äärekaitsjalt keskkaitsjale ja väravavahile, siis esimene asi, mida kuuled, on vilekoor," lausus Tite.

Ilma vigastada saanud Neymarita Brasiilia on ühes alagrupis Boliivia, Peruu ja Venetsueelaga. Viimased kaks mängivad omavahel täna õhtul, Eesti aja järgi kell 22.00.