Chris Froome Criterium du Dauphine'i esimese etapi eel. Rattasõidust tuleb britil pikaks ajaks kõrvale jääda.Foto: PA Images/Scanpix
Jalgrattasport
15. juuni 2019, 13:41

Eluohtliku kukkumise üle elanud Froome vigastas ka kaela ja jääb pikaks ajaks haiglasse (3)

Kolmapäeval suurel kiirusel kukkunud ja vastu majaseina lennanud rattur Chris Froome vigastas peale jala, käe ja roiete ka oma kaela ning peab haiglasse jääma vähemalt kuueks nädalaks.

Neljakordne Tour de France'i võitja kaotas kukkumise tõttu teadvuse ning viidi tõsiste vigastustega haiglasse, kus selgus, et Froome murdis oma reieluu, küünarnuki ja mitmeid roideid.

34aastane rattur võttis käed juhtraualt, et nina nuusata, kuid kaotas kiirusel 54 km/h tasakaalu ja tagajärjed on teada.

Froome'il oli kuuetunnine operatsioon, mida teda opereerinud arst Remi Philippot kirjeldas kui õnnestumist, kuid ei osanud täpset taastumisaega nimetada. "Võib-olla peame veel midagi tegema. Võib-olla ei lähe taastumine nii, nagu me tahaksime," lausus Philippot.

"Chris oli täiesti ärkvel, ta tahtis teada, millal jälle sõita saab. Professionaalsetel sportlastel on hea mentaliteet ja nad tahavad võita, aga ma arvan, et pean tal natuke hoogu maha võtma, sest luu taastumine võtab vähemalt kaks kuud ja me peame kannatlikud olema."

Endine Briti rattur Dani Rowe, kes samuti raske kukkumise ja murtud roided üle elanud, lausus: "Sellisest õnnetusest on väga keeruline tagasi tulla. Minu arvates mentaalselt rohkem kui füüsiliselt. Kukkumise tõttu sai ta jubedaid vigastusi, aga Chrisi mentaalset tugevust ja keskendumisvõimet teades, olen kindel, et ta tuleb tagasi."