Ott Tänak.Foto: Colin McMaster / McKlein
WRC
15. juuni 2019, 13:43

ÕL SARDIINIAS | Suurepärase valiku teinud Tänak: ralli on alles poole peal, pärastlõuna tuleb karm (1)

Ott Tänak ja Martin Järveoja sõitsid Sardiinia MM-ralli laupäeva esimese kolme katsega tagasi 11,2sekundilise kaotuse eilse õhtu liidrina lõpetanud Dani Sordole ja edestavad hispaanlast nüüd 6,4 sekundiga. "Meil oli väga hea ja stabiilne hommik," kõlas Tänaku hääles rõõmunoot.

Suurt rolli eestlaste edus mängis suurepärane rehvivalik. Kui enamik konkurentidest läksid teele kõva rehviseguga, siis meie mehed võtsid kaasa kolm keskmise ja kaks kõvema seguga rehvi. "Lõikasime sellest kindlasti kasu," märkis Tänak.

Toyota esinumbri hinnangul polnud hommikul tehtud rehvivalik kuigi keeruline. "Olud olid lihtsamad kui eile hommikul. Täna oli võrdlemisi jahe, eile aga palav. Olin üllatunud, et teised kõva seguga teele läksid, kuna keegi pole nende katsete esimestel läbimistel nii teinud."

Ehkki Tänak oli laupäeva esimestel katsetel vapustavas hoos, tõdes ta, et ralli on alles poole peal ja kuus sekundit pole säärastes oludes eriline vahe. "Usun, et pärastlõunased katsed saavad olema olude poolest ralli kõige karmimad. Peame sõitma nii, et meid mingid probleemid ei tabaks. Samuti tuleb hoida head rütmi, kuna Dani hakkab meid kindlasti suruma."

Sardiinia ralli esikolmiku moodustavad praegu Tänak, Sordo ja Teemu Suninen. Hommikul eestlast edestanud soomlane jääb Tänakust maha 27,1 sekundiga, kuid on kindlalt kolmandal kohal. Neljandal positsioonil on Sunineni meeskonnakaaslane Elfyn Evans, kes kaotab kolleegile 27,9 sekundiga.

Võistluspäev jätkub Eesti aja järgi kell 17.08.