Soome ralliässad Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala muljetamas.Foto: Karli Saul/SCANPIX
WRC
15. juuni 2019, 14:09

Latvala: "Minuga pole tükk aega seda juhtunud, et peaaegu kokku kukun"

Eile liidrikohal sõites auto külili keeranud Jari-Matti Latvala oli mõistagi väga pettunud ja palus meeskonnalt ka vabandust.

Täna lõunapausil küsiti tema käest, kas ta tundis tõesti, et see on vajalik. "Absoluutselt. Kõik oli nii hästi minemas, ütles Latvala. Viga ei tulnud sellest, et liiga palju surusin. Rumal eksimus selles mõttes, et ma ei keskendunud selles kurvis ehk piisavalt ja keerasime auto katusele."

"Seal oli kolm inimest, aga keeruline oli abi saada. Lõpuks meid aidati, aga aega läks mitu minutit. Tavaliselt oleksime kahe minutiga hakkama saanud, kui seal paar inimest rohkem oleks olnud," lisas soomlane.

Masina õigetpidi lükkamine kurnas Latvala täielikult ära. "Kulutasin palju energiat, et auto jälle ratastele saada, pingutasin nii kõvasti. Esiklaas oli viga saanud ja katus muljutud ja pidime tolmu sees sõitma ja kogu see kuumus oli autos. Minuga pole tükk aega seda juhtunud, et peaaegu kokku kukun. Õnneks sain natuke suhkrut ja juua ning suutsin jätkata."

Täna hommikul pidi Latvala aga teepuhastaja rollis olema. "Saime 'võimaluse' esimesena rajale minna ja üldjoontes oli okei. Esimese ja tesie katse sõitsime ehk liiga ettevaatlikult, aga siis hakkasin oma rütmi leidma, kuidas sellisel positsioonil sõita. Kiirus on olemas ja peame seda hoidma, aga ma loodan lihtsalt, et jõuame lõpuni," sõnas 34aastane Soome rallimees.