Sebastien Ogier ja kaardilugeja Julien Ingrassia on pidanud juba mitu korda tee ääres autot putitama.Foto: PanoramiC/Scanpix
WRC
15. juuni 2019, 15:06

Probleemide küüsis Ogier näeb kehvas olukorras ka positiivset: vähemalt sain oma mehaanikuoskused proovile panna

Valitsev maailmameister ja enne Sardiinia rallit WRC üldarvestuses esikohta hoidnud Sebastien Ogier langes juba eile suurest mängust ning ka täna ei ole prantslane suutnud probleemidest hoiduda, lõhkudes kivide tõttu auto rehvi ja vedrustuse.

"Ma näen ka positiivset. Vähemalt sain oma mehaanikuoskused proovile panna," naerab Ogier, kes sarnaselt Neuville'iga probleemide küüsis olnud. "Enne kokkupõrget olin ma esimeses splitis kiireim, mis on siiani ainuke positiivne asi."

Mõlemal päeval on Ogier kivide otsa sõitnud, kuid olukorrad olid tema sõnul pisut erinevad. "Seal olid jällegi kivid, aga see oli eilsest erinev situatsioon. Eile ma teadsin täpselt, et tulevad suured kivid, aga kahjuks ma ei näinud kiirendades neid, olin sõidujoonega pisut optimistlik ja sõitsin neile otsa," selgitas 35aastane prantslane.

"Täna mul neid märkmetes polnud. Loomulikult olin optimistlik, üritasin suruda, aga kurvist väljumisel olid teravad kivid, mida ma eelnevalt läbi sõites ei näinud. Arvasin alguses, et lihtsalt rehv läks katki, aga kahjuks sai ka vedrustus viga. Taas ei olnud mingeid varuosi, seega tegime kiire paranduse, et vähemalt hooldusalasse jõuda ja pärastlõunal normaalse autoga sõita," lausus kuuekordne autoralli maailmameister.

Punktikatselt on Ogier sõnul raske midagi püüda. "Kahjuks teame juba, et alustame ees ja katse on väga liivane, aga võib-olla üks punkt? Iial ei või teada. Selleks me siin oleme, et saada kõik punktid mis võimalik. Pärastlõunal on plaanis hea kiirusega sõita ja edasi minna."

Ogier'l oli hommikusel positsiooniga vangerdamisel teine tagamõte kui Sunineni ja Sordo aitamine, mida alguses kahtlustati. "Otsustasin, et end Otiga, meie praeguse peamise rivaaliga paremini võrrelda, pidime tahapoole minema ja valima temaga sarnased olud. Selle pärast otsustasime kohe peale Otti startida ja nagu ma ütlesin, ainuke positiivne asi oli see, et esimeses splitis olime sama kiired, 0,4 sekundit ees. Proovime pärastlõunal rohkem positiivsust saada," sõnas Tänaku hea sõber ja suurim konkurent.