Franz Tost.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
15. juuni 2019, 18:27

Vormelitiimi boss meenutab: sõitjad tõmbasid enne starti suitsu ega polnud piisavalt heas füüsilises vormis, et lõpuni sõita

Viiekordne vormel 1 maailmameister Lewis Hamilton on sel hooajal korduvalt tõstatanud teema, et võidusõitmine peaks olema pilootidele füüsiliselt suurem väljakutse. Toro Rosso tiimi boss Franz Tost leiab, et sõitjate kurnatust pole nii lihtne tagada, sest mehed on palju paremas vormis kui mõnekümne aasta tagused piloodid.

Tost ei usu, et füüsilise väljakutse suurendamine tooks tagasi ajad, mil sõitjad väsimusest minestavad nagu juhtus 1980ndatel. Põhjus on lihtne: praeguse generatsiooni toitumine ja treenitus on lihtsalt niivõrd heal tasemel.

"Me ei saa praegust aega võrrelda näiteks 20–30 aasta taguste aegade, kui Nelson Piquet, Nigel Mansell või kes iganes pärast sõitu kokku kukkus," vahendab Tosti sõnu väljaanne Autosport.

"Nad ei näinud spordisaali iialgi seestpoolt. Mõned piloodid koguni suitsetasid. Mäletan, et kui mõned autod ei jõudnud finišisse, siis hiljem räägiti probleemist käigukastiga.

Hei, nad tõmbasid enne starti suitsu ega polnud piisavalt heas füüsilises vormis, et lõpuni sõita! Käigukastijutud olid pelgalt ettekäändeks. Reaalsus on see, et nad lihtsalt polnud piisavalt heas vormis."