Thierry Neuville Sardiinias.Foto: AFP/Scanpix
WRC
15. juuni 2019, 21:19

Thierry Neuville: positiivne on see, et ka Ogier ei teeni palju punkte

Sardiinia ralli teine võistluspäev kuulus kogu täiega Ott Tänakule ja Martin Järveojale, kes võitsid kõik kuus katset ja kerkisid kolmandalt kohalt esimeseks.

Tänaku tiitlirivaalidel Thierry Neuville'il ja Sebastien Ogier'l ei lähe kaugeltki nii hästi. Belglane on kuues, prantslane esikümnest kaugel.

Thierry Neuville WRC otse-eetris: "Pärastlõuna oli okei. Ma ei võidelnud otseselt kellegagi, aga kogusin enesekindlust. Proovisin Soome rallit silmas pidades uusi seadeid, oli kasulik test. Päev üldiselt oli muidugi halb. Alustasime seitsmendalt kohalt ja oleme nüüd kuuendad. Lootsime enamat.

Nädalavahetus on olnud keeruline. Meile oli eile Nicolas’ga väike sidepraak autos, millest tuli eksimus (nad sõitsid rajalt välja ja kaotasid umbes 14 sekundit – M.T.). Teadsime kohe, et sealt alates kuni rallilõpuni tuleb üks katsumus. Nädalavahetuse positiivne nüanss on see, et ka [Sebastien] Ogier ei teeni palju punkte."

Sebastien Ogier: "Pärastlõuna oli okei, aga keeruline. Kui hommikul täiskiirusel ei võistle, siis on keeruline seda ka pärastlõunal teha. Eriti olukorras, kus olen sel nädalavahetusel juba vigu teinud. Hommikul sain vaid esimesel katsel täiskiirusega sõita. Aeg oli okei, aga siiski aeglasem kui härra Tänakul."

Homsest punktikatsest: "Kõlab nagu võimatu missioon, aga peame proovima. Kindlasti surun ja annan endast kõik. Oleksin rõõmus ka ühe punkti üle. Meie võimalus võib-olla see, äkki kõik mehed ei pinguta täiega, vaid kindlustavad üldkohta."

Ralli üldseis 15. katse järel (kliki pildil):