Ott Tänak ja Martin Järveoja liiguvad Sardiinia MM-ralli võidu suunas.Foto: ANDREAS SOLARO
WRC
16. juuni 2019, 07:00

ÕL SARDIINIAS | Konkurendid seljatanud Tänak kordas harvanähtavat ülevõimu (6)

Ott Tänaku jaoks oli Sardiinia MM-ralli eilne võistluspäev suurepärane. Päeva kolmandana alustanud eestlane tuli laupäeva õhtul ralliparki kindla liidrina.

Täna on rallimeestel kavas neli katset kogupikkusega 41,9 km. Tänak edestab lähimat jälitajat Dani Sordot 25,9 sekundiga ning tõdes laupäeva õhtul, et suur osa tööst võidu nimel on tehtud.

Laupäeval ei suutnud keegi Toyota esinumbrile vastu saada. Ta võitis kõik kuus kiiruskatset ja edestas eilsete katsete kogusummas Sordot suisa 37,1 sekundiga. Kolmandat kohta hoidev Teemu Suninen oli teine mees, kes kaotas Tänakule vähem kui minutiga – talendikas soomlane jäi meie mehele alla 43,3 sekundiga.

Alates 2017. aastast, mil võeti kasutusele uued WRC-masinad, on vaid kolm meest suutnud ühel päeval võita kõik katsed. Siinkohal pole arvestatud neid rallisid, kus on avapäeval sõidetud vaid üks mõõduvõtt.

Esimesena jõudis harvanähtava saavutuseni Tänaku meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala. 2017. aasta Rootsi rallil oli ta parim kolmel pühapäeval sõidetud katsel. Soomlane tõusis lõpuks ka poodiumi kõrgeimale astmele ja tõi Toyotale esimese võidu pärast MM-sarjaga taasliitumist.

2018 oli Sardiinias suurepärases hoos Thierry Neuville. Finišis 0,7 sekundiga Sebastien Ogier'd edestanud belglane valitses viimast päeva, kui võitis kõik neli kavas olnud katset.

Nii nagu sel nädalavahetusel Sardiinias, domineeris Tänak laupäeva ka tänavu jaanuaris sõidetud Monte Carlo MM-etapil. Ta oli kiireim neljal kiiruskatsel, kokku võitis ta Prantsusmaal sõidetud rallil kuus järjestikust mõõduvõttu.

Praeguse seisuga on Tänak WRC-autoga noppinud 195 katsevõitu. See annab talle MM-sarja ajaloo vastavas arvestuses 24. koha. 921ga juhib Sebastien Loeb.