29. mai, ;Maurizio Sarri tõstis pea kohale Euroopa Liiga karika.Foto: PA Wire/Scanpix
Jalgpall
16. juuni 2019, 22:36

AMETLIK! Chelsea Euroopa Liiga võiduni tüürinud itaallasest sai Juventuse uus peatreener

Chelsea juhendajana Euroopa Liiga trofee võitnud Maurizio Sarri lahkus Londoni klubist ning astus valitseva Serie A meistri Juventuse etteotsa.

Sarri jõudis Inglismaal veeta vaid 11 kuud. 60aastane itaallane liitus 2018. aasta juulis Napolist, vedas Chelsea Premier League'i kolmandaks ja Euroopa liigas võiduni. Juventus maksis Chelseale kompensatsiooniks ligi 5 miljonit eurot.

Sarri asendab "Vanadaami" eesotsas Massimiliano Allegrit, kes pärast eelmise hooaja lõppu lahkus. Chelsea direktor Marina Granovskaia sõnul saadi itaallase lahkumissoovist teada pärast Euroopa Liiga finaali. "Pärast Euroopa Liiga finaali peetud läbirääkimistes tegi Sarri meile selgeks, kui väga ta oma kodumaale tagasi tahab minna. Ta uskus ka, et on oluline perele lähemal olla ja tema eakate vanematele heaolule mõeldes tahtis ta nendele lähemal elada."

Chelsea peatreeneritoolil on pärast 2003. aastat, mil klubi ostis  Roman Abramovich, istuda saanud juba üheksa erinevad treenerit. Järgmisena võib meeskonda juhendama hakata klubi legend Frank Lampard, kes on hetkel Derby County peatreener.