Akio Toyoda lubas, et tema ralliauto muutub töökindlamaks. Foto: Reuters/Scanpix
WRC
17. juuni 2019, 08:19

Toyota president tegi erandliku pöördumise: „Ja Ott... Ma ei unusta kunagi seda pettunud nägu, kui ta autost välja astus.“ (34)

Jaapani autotootja Toyota president Akio Toyoda oli Sardiinia ralli järel niivõrd löödud, et tegi erandi – tavaliselt ta kehvemate tulemuste puhul omapoolseid kommentaare ei avalda.

Ott Tänaku ja Martin Järveoja autot tabasid probleemid ralli viimasel kiiruskatsel ja eestlased jäid ilma juba kindlana tundunud võidust. „Sardiinia ralli lõpp oli südantlõhestav. Tundsin Oti ja Martini ambitsiooni mind poodiumile tuua, kuid olin sõnatu, kui nende auto viimasel katsel kiirust kaotas. Samas tean, et pettumus on kõige suurem just piloodi ja kaardilugeja jaoks,“ teatas Toyoda pressiteate vahendusel.

„Mul on väga kahju, et me ei suutnud oma sõitjaid korralikult finišini tuua. Vabandan fännide ees, kes võitlust jälgisid. Ma pole kunagi võiduta jäämise järel omapoolseid kommentaare avaldanud, kuid seekord tahan tundeid oma enda sõnadega väljendada.“

Muuhulgas avaldas ta toetust ka Kris Meeke’ile ja Jari-Matti Latvalale, kelle tänavune hooaeg pole kulgenud loodetult. „Ja Ott... Ma ei unusta kunagi seda pettunud nägu, kui ta autost välja astus. Ta embas ükshaaval kõiki mehaanikuid, et kurbusele koos tiimikaaslastega vastu astuda. See oli liigutav stseen. Südames tunnen, et Ott ja kõik ülejäänud numbri all 8 sõitva auto tiimi liikmed peavad olema tšempionid.“

Toyoda rõhutas, et omalt poolt teeb ta rallimeeskonna juhi Tommi Mäkineniga igakülgset koostööd, et Toyota Yaris WRC muutuks töökindlamaks.