Ott Tänak Sardiinia ralli järel poodiumil. Peagi peab ta otsustama, kas järgmisel hooajal sõita M-Spordi Fordiga või Toyotaga?Foto: AFP/Scanpix
WRC
17. juuni 2019, 09:15

Tänaku allkirja jahtiv M-Spordi boss avaldas kogu meeskonna poolt eestlastele kaastunnet (5)

M-Spordi rallitiimis ei tehta saladust, et eesmärk on Ott Tänak võimalikult kiiresti oma meeskonda tagasi tuua.

„Tahan Otti tagasi. Oleme läbirääkimisi pidanud, kuid need pole olnud veel kuigi tõsised. Tean, mida Ott tahab, ja tean, mida numbrid räägivad. Saadaolevatest sõitjatest on ta ilmselt ainus, keda tahan,“ teatas meeskonna boss Malcolm Wilson mai alguses.

63aastane britt pole tänavusest hooajast enam M-Spordi rallitiimi juht – selleks on tema endine parem käsi Richard Millener – aga firmas kuulub otsustav sõna endiselt Wilsonile.

Sardiinia rallil juhtunu lõi ilmselt kaardipaki rohkem segamini. Tänak näitas Toyotaga terve nädalavahetuse jooksul konkurentsitult parimat kiirust, kuid viimasel kiiruskatsel vedas Jaapani auto teda alt. Lõpuks veereti küll finišisse, kuid võidu asemel saadi kirja alles viies koht.

Ralli lõppedes pöördus pressiteate vahendusel avalikkuse poole Toyota president Akio Toyoda, kes palus juhtunu eest vabandust ja lubas, et teeb kõik endast oleneva, et auto vastupidavamaks muuta.

Veidi varem levis aga M-Spordi e-kiri, kust leidis Milleneri pöördumise. Kõigepealt kiitis ta oma mehi ehk Teemu Sunineni ja Elfyn Evansit, kuid seejärel teatas ta: „Lõpuks tahan kogu meeskonna poolt öelda, et tunneme Otile ja Martinile kaasa. Nende kiirus oli sel nädalavahetusel aukartustäratav. Tean, mida nad praegu tunnevad.“

Tänak ise on varem öelnud, et sooviks tuleviku osas selgusele jõuda võimalikult kiiresti ja lepingule allkirja panna. Võitlust peaksid pidama Toyota ja M-Sport, kuid ei saa välistada, et oma võimalust haub ka Hyundai.

„Hoian kaardid väga lahtisena. Üldiselt olen Toyotas õnnelik. Hoiame kokku ja teeme head tööd. Lõppude lõpuks on mu unistus tulla maailmameistriks ja teen selle nimel kõik, mis võimalik. Ühest küljest on tegu äriga, aga mul on ka isiklikud eesmärgid. Ma ei ole siin ainult lõbu pärast,“ lausus Tänak kevadel.