Robert Täht.Foto: Tiina Kõrtsini
Spordiblogi
17. juuni 2019, 09:55

Pluss, miinus ja ennustus | Täht on täht! Kas Düsseldorfist naastakse medaliga?

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 17. juuni valik.

Läinud nädala pluss

Juhtub haruharva, et Eesti parimad pallimängijad liituvad maailma mõistes tippklubidega. Viimasest ajast on meeles jalgpalluri Ragnar Klavani kolimine Liverpooli, käsipalluri Dener Jaanimaa sutsakas Kieli võistkonda ja volleässa Renee Teppani teod Belchatowi Skras ja Trentinos. Seda enam võime siirast rõõmu tunda Teppani semu Robert Tähe üle, kes sõlmib lepingu Itaalia ühe tugevama meeskonna Perugiaga.

Klubi president kinnitas eelmisel nädalal, et Tähe liitumine on kindel. Õhtulehele teadaolevalt peaks ametlik kinnitus saabuma sel nädalal. Perugias saab temast maailma parimaks võrkpalluriks tituleeritud Wilfredo Leoni tiimikaaslane – nii eestlane kui ka kuubalane tegutsevad nurgaründajana.

Robert Täht. (Martin Ahven)

Läinud nädala miinus

Eesti jalgpallikoondise ümber toimuv tekitab palju segaseid tundeid. Pärast Tarmo Rüütli lahkumist peatreeneri kohalt on pidevalt räägitud noorenduskuurist, mis kohe-kohe aset leiab. Uute talentide abil pidi juba aastate eest toimuma arenguhüpe, mis meie jalgpalli Euroopa keskmikele natukenegi lähemale viib.

Tegelikult on olukord aga vastupidine, sest arenguhüppe ja noorenduskuuri asemel liigutakse maailma edetabelis allapoole ning ilma mingi kahtluseta asub Eesti jalgpallikoondis Euroopa mudaliigas. 0 : 8 kaotus Saksamaale ei omagi ühe mängu kontekstis suurt tähendust, kuid see koslep tuletas kõigile meelde, et koondises ei toimu tegelikult arengut. Miks? Kes vastutab?

Eesti jalgpallikoondis. (Martin Ahven)

Tuleva nädala ennustus

20% on võimalus, et Eesti vehklemiskoondis naaseb Düsseldorfi EMilt vähemalt ühe medaliga. Konkurents on epeemaailmas küll ülitihe, kuid seda vaimustavam on eestlaste aastaid kestnud medalisadu. Ühe nurga alt ei saa ootusi liiga kõrgeks ajada, teisalt võib spordifänn julgelt unistada ja loota – positiivse emotsiooni võimalus on suur.

Meenutagem kas või eelmist aastat, mis läks suurte tähtedega Eesti spordi ajalukku – Katrina Lehis, kuld; Kristina Kuusk, hõbe; Julia Beljajeva, pronks! Medalita jäädes oleks ilmselt nii mõnedki pettunud, kuid mis teha, kui latt on niivõrd kõrgele viidud.

Foto: Katrina Lehis. (Martin Ahven)