Robert Täht.Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
17. juuni 2019, 15:48

AMETLIK! Robert Täht liitub superklubiga ja hakkab mängima koos maailma parima võrkpalluriga

Itaalia tippklubi Perugia kinnitas täna oma kodulehel, et nendega liitub Eesti võrkpallikoondise nurgaründaja Robert Täht (25).

"Kas ma olen õnnelik? Sõna "õnnelik" ei suuda minu tuju õigesti kirjeldada. Perugia kuulub maailma suurimate võrkpalliklubide hulka ja olen väga tänulik, et mulle selline võimalus anti," olid Tähe esimesed sõnad Perugia kodulehele.

"Üks minu eesmärke oli ennast näidata tipptasemel klubis ja nüüd saab see unistus teoks. Kui mu agent ütles mulle, et Perugia tunneb minu vastu huvi, üritasin jääda rahulikuks. Ütlesin, et pean selle üle mõtlema. Aga oma peas hakkasin juba lepingut sõlmima," lisas ta.

Tähe sõnul teeb ta kõik, mida vähegi võimalik, et aidata Perugial eesmärke täita. Ja eesmärgid on suured - võita kõik sarjad, kus mängitakse, sealhulgas Meistrite liiga. Tänavu võitis Perugia Itaalia karika ja koduse liiga hõbemedali ning Meistrite liigas jõuti poolfinaali.

"Isiklikus plaanis tahan sportlasena kasvada ja mängida oma potentsiaal välja. Olen kindel, et selles klubis saan oma tasemest õige ettekujutuse," sõnas 191 cm pikkune nurgaründaja. 

"Jah, ma pole kunagi Itaalias mänginud, aga olen aastate jooksul näinud väga palju Itaalia liiga kohtumisi. Tean, kuhu lähen. Loomulikult on vaatamisel ja mängimisel vahe. Tean, et see teekond ei saa olema kerge. Tegu on ikkagi maailma tugevaima liigaga. Aga olen ambitsioonikas ja võidunäljas tüüp. Olen valmis iga päev kõvasti vaeva nägema."

Meeskonnas pallib maailma parimaks võrkpalluriks tituleeritud kuubalane Wilfredo Leon, kes on sarnaselt Tähele nurgaründaja. Lisaks jätkavad meeskonnas mitmed suured tegijad. 

Perugia kodulehel sai sõna ka klubi spordidirektor Stefano Recine.

"Armastan sõdalasi ja Robert on kindlasti sõdalane, kes ei anna kunagi alla. Lisaks on ta mängija, kellel on võrkpalli põhitõed omandatud. Ta on hea nii esi- kui ka tagaliinis ning tal on hea hüpe. Kõikidel mängijatel, kes mängivad Itaalia superliigas esimest hooaega, on alguses raske. Aga oleme veendunud, et Robertil saab meie võistkonnas olema oluline roll," lausus itaallane. 

25aastane Võrust pärit nurgaründaja on piiri taga mänginud neli hooaega. Esimesed kolm aastat möödusid Lubini Cuprumis, mullu pallis Täht Izmiri Arkases.