Lukas Lekavicius (palliga) Kaunase Žalgirise särgis.Foto: Imago Sport/Scanpix
Korvpall
17. juuni 2019, 21:01

Kaunase Žalgiris tõi kadunud poja koju tagasi

Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond teatas, et sõlmis lepingu Leedu koondise tagamängija Lukas Lekaviciusega. Kohtraht kestab 2020. aasta suveni, aga soovi korral on osapooltel seda võimalik aasta võrra pikendada.

25aastane ja 181 cm pikkune Lekavicius mängis viimasti Žalgirise eest 2017. aasta kevadel, aga liitus siis kaheks hooajaks Ateena Panathinaikosega.

Kreeka suurklubi ridades jäi tal mänguaega napiks, lõppenud hooajal viibis ta Euroliigas platsil keskmiselt 10,8 minutit. Mängujuht viskas selle ajaga 4 punkti ja andis 1,3 resultatiivset söötu.

"Otsus Žalgirisse tagasi tulla oli lihtne. Tahan rohkem mänguaega ja usun, et Žalgirises on see võimalik. Hoolimata sellest, et oli Ateenas Nick Calathese vahetusmees, sain seal palju kogemusi, mida tahan Kaunases kasutada," rääkis Lekavicius portaali 24sek.lt vahendusel.

Hiljuti värbas Žalgiris seni Istanbuli Galatasarays mänginud ameeriklasest ääre Nigel Hayesi, tsentrite osakonnas on silm peale pandud Piraeuse Olympiacose ameeriklasele Zach LeDay'le.