Aivar Pohlak. Foto: Robin Roots
Jalgpall
18. juuni 2019, 09:12

Aivar Pohlak: meil on silmapiiril kaks peatreeneri kandidaati (11)

Eesti meeste jalgpallikoondise treenerid Martin Reim, Andres Oper, Janno Kivisild ja Mart Poom esitasid Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) juhatusele lahkumispalve, mille juhatus erakorralisel koosolekul rahuldas. Eilsel pressikonverentsil andis EJLi president Aivar Pohlak mõista, et uued kandidaadid on juba silmapiiril. 

Ametlikus pressiteates sõnas Pohlak, et juhatuse erakorralisel koosolekul pandi paika idee edasiminekuks ning juhatus andis volitused alustada läbirääkimisi kahe kandidaadiga.

"Praegu saime jalgpalliliidult volitused alustada läbirääkimisi kahe kandidaadiga. Üks eestlane, üks välismaalane. Rohkem ma ei kommenteeriks, ütlesin isegi palju," lisas Pohlak pressikonverentsil.

"Üks kandidaat on number üks ja teine number kaks. Kui number üks ütleb "jah", siis number kaks ei saa isegi teada, et ta oli kandidaat," selgitas ta olukorda. Seda, kas esimeseks valikuks on eestlane või välismaalane, Pohlak ei täpsustanud. 

Valiku tegemisel on EJL-il aega, kuna A-koondise järgmine mäng leiab aset alles 6. septembril. "Ei juhtuks midagi, kui me saaks uue peatreeneri paika juuni lõpuks, aga usun, et saame varem," leidis Pohlak. 

Ühtlasi tõi vutiisa välja, millised on kriteeriumid uue juhendaja valimisel ning milliste ootustega edasi minnakse. 

"Tahame 2020. aastal võita Balti turniiri ja Rahvuste liiga D-taseme. Need on kriteeriumid, millest treeneri vahetamisel lähtume. Ideaalis oleks tahtnud peatreenerit vahetada just 2020. aastal, aga mäng Saksamaaga sundis meid olukorda forsseerima."

"Kui isikuomadustest rääkida... Meie tänaseni töötanud treeneritetiim oli väga ratsionaalne ja jalgpallipõhine. Mängijate mees-mehe juhtimine ja emotsionaalne ettevalmistamine mängudeks oli see kõige nõrgem koht.

Mingi nurga alt kirjutan ma alla ka Mart Poomi sõnadele, et "kurat, Eesti koondises mängimiseks ei pea mehi ju motiveerima". Paratamatult käib motiveerimine iga juhtimise alla. Need on need omadused, mida me järgmiselt peatreenerilt me eriti ootame."

Seda, milliseks võiks kujuneda Martin Reimi edasine roll Eesti jalgpallis Pohlak eile öelda ei osanud. "Me ei ole seda veel arutanud. Leppisime Martiniga neljapäevaks kokku kohtumise," sõnas ta.