Flora vs Nõmme Kalju Foto: Erki Parnaku
Jalgpall
18. juuni 2019, 21:30

GALERII | FLORA EDU SULAB! Liliu pealöök tõi Nõmme Kaljule hinnalise võidu

Tiitlikaitsja Nõmme Kalju sai jalgpallimeistrivõistluse 16. voorus Lillekülast tähtsa ja hinnalise 1:0 võidu tabeliliidri FC Flora üle.

Kohtumise ainsa värava lõi 40. minutil brasiillane Liliu, kes suunas peaga väravasse Igor Subbotini paremalt äärelt tulnud tsenderduse. Flora vaatevinklist läks tolles olukorras valesti kaks asja: esiteks anti Subbotinile lubamatult palju aega söötu sättida ning teiseks kaotas keskkaitsja Henrik Pürg Liliule duelli. 

Hooaega kümne võiduga alustanud Flora on nüüd viimasest kuuest mängust kaotanud kaks (lisaks ka FCI Levadiale) ning viigistanud ühe (Narva Transiga) ja algedu tasapisi maha mänginud.

Flora peatreener Jürgen Henn ETV otse-eetris: "Tegime liiga keerulisi otsuseid, eriti viimasel kümnel minutil. Võinuks lihtsamalt mängida, tegime mõned rumalused.

Ühtpidi veel ei mõtle tabeliseisule, sest oleme palju paremas seisus kui eelmisel aastal samal ajal. Olen kindel, et lähme veel tugevamaks. Õnneks mänguliselt olime parmed kui eelmisel sügisel tugevatega mängides, lihtsalt ei suutnud täna tulemust vormistada."

Kalju ründaja Robert Kirss ETV spordiuudistes: "Võrdne mäng, hea väljak ja võrdselt võimalusi oli, aga jah, suutsime siit oma ära võtta. Näitasime head sisu. Kaks päeva tagasi oli mäng, hea märk, et suutsime siin uuesti kõik välja panna. Arvan, et saame veel paremaks minna. On ruumi, kuhu areneda."

Aprilli lõpus Sergei Frantsevi asemel ametisse asunud peatreener Roman Kožuhhosvki rolli kohta sõnas Kirss järgmist: "Ta julgustab hästi palju. Ütleb, et uskuge endasse, aidake ja toetage üksteist. Seda on juurde tulnud, muud midagi. Mehed on ju samas, jalgpalli oleme osanud koguaeg mängida."

Teistes tänastes kohtumistes mekkisid võidurõõmu Tartu Tammeka ja Viljandi Tulevik, kes alistasid koduväljakul 2:0 vastavalt Tallinna Kalevi ja Maardu linnameeskonna. 

Viljandi kasuks skoorisid Kristjan Kask (10. min) ja Indrek Ilves (30. min), Tammeka eest said jala valgeks Sten Reinkort (45+4. min) ja Sander Kapper (49. min). 

Seni pigem alla ootuste esinenud Tammekale oli võit seda magusam, et lõpetas seitsemängulise võiduta seeria. Enne tänast teenisid nad viimati kolm võidupunkti 27. aprillil tollesama Kalevi vastu.

Väärib jällegi märkimist, et Kalevi keskmine vanus Tammeka vastu oli 19 aastat ja 9 kuud. Tõsi, tartlased polnud ülearu vanemad – keskmine 22 aastat ja 4 kuud.

Standings provided by Sofascore LiveScore