Ott Tänak. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP
WRC
19. juuni 2019, 15:00

Saksamaa ralliajakirjanik: minu jaoks on Ott Tänak juba MM-tiitli välja teeninud (3)

Ott Tänaku kiirus pole märkamata jäänud ühelgi rallisõbral. Saksamaa ajakirjanik Markus Lüttgens laulis Motorsport-Totalis avaldatud arvamusloos saarlasele oodi. 

"Kaks aastat tagasi tõdesin Nürburgringi 24tunni sõidul, et motospordijumal on olemas. Usun seda siiani, seega olen üsna kindel, et Ott Tänak peaks tänavu autoralli MM-sarja võitma," alustas Lüttgens.

Erilist muljet avaldas talle läinud nädalavahetusel peetud Sardiinia ralli: "Arvan, et see oli Tänaku karjääri üks tugevamaid võistlusi. Vaatamata kehvale stardipositsioonile oli ta reedel kõrges mängus. Laupäeval ei leidunud talle vastast. Pühapäeval kaitses ta edu, kuniks tehnika alt vedas."

Sakslase arvates on saarlane korduvalt tõestanud, et ta on konkurentsitult kiireim. Statistika ei valeta: kaheksa ralli peale on Tänak võitnud 47 kiiruskatset ehk iga kolmanda. Lähim jälitaja Thierry Neuville on parim olnud 20 katsel.

Lüttgens jätkab: "Minu jaoks on Tänak juba 2019. aasta MM-tiitli välja teeninud. Ta pole mitte ainult osav sõitja, aga tal on ka suurepärane iseloom. Ogier ja Neuville on kruusarallidel ees startides rajapuhastajana hädas, kuid Tänaku puhul ei paista see kuidagi välja."