Jari-Matti Latvala. Foto: Scanpix
WRC
19. juuni 2019, 18:05

Latvala muretseb töö pärast? Nigelat hooaega tegev soomlane käis Toyota presidendi jutul

Toyota WRC-meeskonna värvides kihutav Jari-Matti Latvala tänavune hooaeg on olnud kõike muud kui sujuv kelgusõit. Kui tiimikaaslase Ott Tänaku võib pärast kaheksat rallit leida MM-sarja liidrikohalt, siis soomlane vireleb alles kümnendal positsioonil. 

2002. aastal esmakordselt MM-karusselli hüpanud Latvala hädad ei peitu küll täielikult temas endas, kuid kombinatsioon saatuslikest sõiduapsudest ning alatasa lagunevast Toyotast tähendab, et tänavu on mehe parimateks tulemuseteks Monte Carlo ja Argentina ralli viiendad kohad. 

Sardiinias sai Latvalale saatuslikuks üks tagasipööre, kuhu ta liiga agaralt peale lendas, mistõttu auto küllili keeras. Mõned katsed hiljem tuli rooliprobleemi tõttu võidukihutamine üldse katkestada. 

Pärast rallit käis 34aastane soomlane Toyota presidendi Akio Toyoda jutul. Millest täpsemalt räägiti, pole muidugi teada, kuid väikese infokillu Toyoda siiski poetas. 

"Jari-Matti ütles mulle, et ta toob järgmiselt rallilt kindlasti hea resultaadi. Olles näinud kui mitmed probleemid teda tänavu on kimbutanud, olen kindel, et ühel hetkel õnn tema jaoks pöördub," vahendab tiimi pressiteenistus Toyoda sõnu.  

Tõenäosus selleks on hea, sest järgmisena liigub MM-karussell Latavala koduradadele ehk Soome. Sealt on mehel aegade jooksul ette näidata kolm esikohta. Mullu oli ta kolmas.