Viimati nägi Tarva meeskonda kõrgliigas kaks aastat tagasi. Foto: Teet Malsroos
Korvpall
19. juuni 2019, 18:25

Rakvere Tarvas naaseb meistriliigasse: „Cramot võitma ei lähe, aga mõne keskmiku elu võiks ju kibedaks teha.“

Eesti-Läti korvpalliliigaga liitumiseks esitasid alaliidule avalduse kaheksa klubi. Lisaks möödunud hooajal liigas mänginud seitsmele meeskonnale soovib kõrgema seltskonnaga liituda Rakvere Tarvas, kes teenis selle õiguse esiliiga võiduga.  

Kolmapäeval toimunud Eesti Korvpalliliidu juhatuse koosolekul vaadati üle esitatud avaldused ning vastavalt juhatuse otsusele saab uueks hooajaks liigasse registreeruda kaheksa Eesti võistkonda: BC Kalev/Cramo, Tallinna Kalev/TLÜ, Pärnu Sadam, TalTech, Tartu Ülikool, BC Valga-Valka/Maks&Moorits, Avis Utilitas Rapla ja Rakvere Tarvas.

Registreerimise tähtaeg on 1. juuli. Sarnane protsess viiakse läbi ka Läti alaliidus ja lõplikult kinnitatakse liigas osalevad meeskonnad augustis.

Seega hakkab uuel hooajal Eesti-Läti korvpalliliigas mängima maksimaalselt 16 võistkonda – kaheksa Eestist ja mitte rohkem kui kaheksa Lätist.

Rakvere Tarva mänedžer Arnu Lippasaar sõnab, et kui piisav raha kokku saadakse, registreeritakse meeskond kindlasti meistriliigasse. 

"Ma ei saa seda veel 100% öelda, sest kui peatoetaja mingil põhjusel ära ütleb, siis muidugi minna ei saa, aga 99% oleme valmis," lausub ta. "Olgu see siis sportlikust printsiibist, huvist või enese tõestamisvajadusest."

Arnu Lippasaar Foto: Robin Roots

Viimati nägi Tarvast meistriliigas kaks aastat tagasi, kuid makseraskuste tõttu kuulutati seejärel välja pankrott. Pärast seda loodi uus kehana RSK Tarvas, kes pidi värske klubina alustama aga teisest liigast. 

Lippasaar tunnistab, et nii kiiresti meistrisarja tõusmisest ei unistanud ka nemad. "See on liiga hästi välja kukkunud," jätkas ta. "Meie nägemus oli, et äkki jõuame viie aastaga taas Meistriliiga lävele tagasi. Siin on tegemist heade asjade kokkulangemisega, et nii juhtus. Ise seda ei oodanud. Kas see on hea või halb, on nüüd iseasi, aga emotsiooni pealt on alati hea minna."

Tarva vedaja jääb plaanide osas realistlikuks. "Cramot me võitma ei lähe, aga mõne keskmise elu võiks ju vahest kibedaks teha," sõnab ta. "Miks mitte praegu minna ja niinimetatud Audentest teha. Kui mõne võidu ka saaks, oleks kohe teine asi. Eks palju sõltub, mis kvaliteediga mängijad noorematele juurde saame. Selle koha pealt on praegu asjad lahtised."

Konkreetse nimena julgeb mänedžer välja hõisata vaid Renato Lindmetsa. "Tema on kindlasti valmis, aga kuidas täpselt, seda veel ei tea. Profitasemel treenima ta ei hakka ning vaevalt, et ta ka töökohast loobub. Kuid 10-15 minutit saab ta puhkust ikka anda."

Renato Lindmets mullu Tarva trennis. Foto: Robin Roots

"Kindlasti pole meie eesmärk võtta kari leegionäre, kes siinsele publikule midagi juurde ei anna. Tahame, et noortele midagi külge jääks," jätkab Lippasaar. "Eestis on paraku kõrgel tasemel mängijate kriis ja liiga palju neid saadaval pole, aga nüüd vähemalt tean, mida saan neile pakkuda. 

Meeskonna peatreenerina jätkab tuleval aastal Juris Umbraško.