Eesti 3x3 korvpallikoondis (valges).Foto: FIBA
Korvpall
20. juuni 2019, 12:53

ÕL AMSTERDAMIS | Eesti koondise treener: selgelt lati alt läbi minek, mina vastutan

Eesti 3x3 korvpallikoondis kaotas Amsterdamis peetaval MMil ka Ukrainale ning minetas lootuse alagrupist edasi pääseda. 

"Emotsiooni pealt ütlen, et meil jääb kogu aeg midagi puudu. Oleme tublid ilusad poisid, suudame kõigiga mängida, aga mängu lõpuks on ikka 2-3punktiline kaotus tablool," sõnas koondise treener Siim Raudla matši järel.

"Ühel hetkel laseme vastasel ekstra laupalli võtta, siis teeme rumala tehnilise või ebasportliku, jätame ise lisasöödu kuhugi panemata... Me polegi siin turniiril kordagi head 10 minutit kokku panna. Pidevalt tuleb paha moment sisse. Kui lubad endale nõrkushetki, siis need meeskonnad karistavad ära."

Eestlased lasid Ukraina kohe alguses mõne punktiga ette, kuid vahe nõeluti matši keskpaigaks kinni. Treeneri sõnutsi rõhutati mängu eel spetsiaalselt, et valmisolek on ülimalt tähtis. Kehva stardi taha pugeda ei saa. 

Kuigi meie mehed võitlesid kõvasti, näitab tabeliseis kolme kaotust ja mitte ainsatki võitu. Põhieesmärk ehk alagrupist edasipääs on seega välistatud.

"Selgelt lati alt läbi minek. Mängijatele mul otseselt mingeid etteheiteid pole, kõik võitlesid viimse veretilgani. Tuli välja nii nagu tuli. Lõppkokkuvõttes mina vastutan tulemuse eest. Eesmärki me teist aastat järjest ei täitnud," ei hakanud Raudla olukorda ilustama.

Üks võit on Eestil võimalik siiski noppida, alagrupiturniiri viimases mängus minnakse kell 14.20 vastamisi Venemaaga.

"Tuleb kokku võtta. Kõik neli meest on professionaalid. Kui me ei suuda end koguda ja jääme trammi alla, siis on midagi väga valesti. Meil on võimalus Venemaale ka natuke haiget teha. Läheme igal juhul võitma," ütles Raudla.