Magnus KirtFoto: EPA/Scanpix
Kergejõustik
20. juuni 2019, 19:21

VIDEO | IMELINE: Magnus Kirt ületas 90 meetri joone! (12)

Maailma tippu kuuluv odaviskaja Magnus Kirt jätkab võistlushooaega täna Tšehhis Ostravas. Teises voorus sai ta kirja 90.34.

Enne võistlust oli Kirt selge favoriit. Kui maarjamaalane oli enne tänast see aasta visanud 89.33, siis käimasoleva hooaja tabeli alusel oli Ostravas soosik number kaks indialane Shivpal Singh, kes on oda lennutanud 86.23 meetrini.

Tõsi, tugevat konkurentsi võis oodata ka kohalikelt meestelt. Kohale tulid nii Jakub Vadlejch, Vitezslav Vesely kui ka Petr Frydrych, kelle isiklik rekord on üle 88 meetri. Sinna punti kuulub ka poolakas Marcin Krukowski. Tänavu polnud aga keegi nelikust visanud rohkem kui 85.75.

Pärast avavooru juhtiski 81.93 visanud Vadlejch, Kirt sai kirja 28 sentimeetrit kehvema tulemuse. Teises voorus jõudis eestlane aga vägeva tähiseni, kui püstitas uue Eesti rekordi ja haaras juhtpositsiooni ka tänavuses maailma edetabelis. 

Järgmistel katsetel Kirt oma odakaart küll ei parandanud, kuid sedavõrd fantastilist tulemust on niigi raske ületada. Eestlase järel sai teise koha poolakas Cyprian Mrzyglod (83.88).