Magnus KirtFoto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
20. juuni 2019, 21:39

„Ebareaalselt pika“ pausiga võidelnud Magnus Kirt: see tekitas sportlikku viha ja lõi emotsiooni üles (4)

"Täitsa rahule võib võistlusega jääda. Alati on tore, kui rekord algab uue numbriga. Paljud pole 90 meetrini küündinud ja see on väga positiivne," räägib odaviskaja Magnus Kirt Õhtulehele.

29aastane kergejõustiklane viskas Tšehhis toimunud miitingu teisel katsel 90.34, mis tähistab uut isiklikku tippmarki. Lisaks on tegemist Eesti rekordi ja tänavuse maailma edetabeli parima tulemusega.

Kirdi sõnul olid Ostravas väga head viskeolud. Ilm oli soe ja atleete ergutanud pealtvaatajaid palju. Küll valmistas tuska enne teist katset tekkinud tseremooniate ja teiste võistluste tõttu tekkinud paus, mis kestis kuni kümme minutit.

"See tuli nii äkki ja oli ebareaalselt pikk. Olin hoovõturajal, kui järsku oli punane lipp ees," selgitab Kirt. "Paus venis nii palju, et sain kaks korda enda koti juures käia ja juua võtta. See tekitas sportlikku viha ja lõi emotsiooni üles."

Samas tõdeb Tõrvast pärit odaviskaja, et tundis juba enne võistlust head minekut. "Esimene katse oli tehniliselt kehva. Teise katse kinnihoidmine natuke häiris, aga suutsin sellest kasu võtta."

Hoolimata heast hooaja algusest kahe jalaga maa peale jääv Kirt ütles pärast hooaja avavõistlust – ta viskas Vantaas 89.33 –, et pärast kordaminekut ei tohi end lõdvaks lasta. "Hooaeg on pikk. Ostrava tulemusele ei saa peatuma jääda. Tuleb edaspidigi keskendunud olla," ütleb ta elutargalt. 

Kergejõustikuhooaeg kulmineerub septembri lõpus ja oktoobri alguses Dohas peetava MMiga. Järgmisena näeb Kirti võistlemas juba pühapäeval, mil tõrvakas saadab oda lendu Soomes Kuortanes. Pärast seda tehakse paarinädalane paus ja 12. juulil on hooaja edetabeli liidriks kerkinud eestlane võistlustules Monaco teemantliiga etapil.