Thierry Neuville liiga palju rõõmustada ei saanud. Kui, siis ainult tiimikaaslaste hea tulemuse üle.Foto: AFP/Scanpix
WRC
21. juuni 2019, 16:11

Thierry Neuville selgitas, miks tal Sardiinia ralli ebaõnnestus

Eelmisel aastal Sardiinia rallil triumfeerinud Thierry Neuville pidas selleaastast kuuendat kohta mõistagi pettumiseks ja selgitas WRC kodulehel, miks nii läks.

Belgia ralliäss edestas eelmisel aastal Itaalias 0,7 sekundiga Sebastien Ogier'd, kuid sel korral edu korrata ei õnnestunud. Neuville'i sõnul ebaõnnestus etapi eel tehtud test.

"Ma ei olnud sellel rallil üldse konkurentsis. Polnud üldse lihtne, sest mul polnud kunagi õigeid rehve ja pidamise puudumisel pole autoga üldse tore sõita. Me testisime enne Portugali ja võib-olla oli see viga. Temperatuur ei olnud kindlasti sama, 12 kraadi ümber ja teeolud olid sootuks erinevad," selgitas Hyundai esisõitja.

Ka Lõuna-Korea rallitiimi boss Anrea Adamo tunnistas, et test polnud ideaalne, kuid teist võimalust ka ei olnud. "Sa võid eksida, kui on alternatiivid, kui on võimalus valida. Meil ei olnud rallide vahel võimalik testida. Kui alternatiiv puudub, siis võtad saadaolevast parima võimaliku tulemuse. See on kõik, mis teha saad."

Kuigi Neuville'i sõit ei kulgenud soovitud rada pidi, siis teistel Hyundai sõitjatel sujus kõik suurepäraselt. Dani Sordo võitis ja ka Andreas Mikkelsen jõudis poodiumile, saades kolmanda koha. Tõsi, seda tänu Ott Tänaku probleemidele.