Fernando Torres hoiab karikat, mis võideti tänu tema väravale.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
21. juuni 2019, 16:46

VIDEO | Otsustava väravaga Hispaania Euroopa meistriks vedanud jalgpallur lõpetab karjääri

Endine Hispaania koondise staarründaja Fernando Torres teatas, et riputab putsad varna.

Torres mängis viimati Sagan Tosu eest in Jaapani kõrgliigas, kus sai möödunud hooajal kirja 11 mängu, kuid mitte ühtegi väravat. Eelmisel hooajal olid vastavad näitajad 17 ja 3, lisaks veel kaks väravasöötu.

35aastane hispaanlane esindas oma karjääri jooksul lisaks Jaapani klubile ka Atletico Madridi, Liverpooli, Chelseat ja AC Milani. Oma säravaimad aastad veetis ta Ragnar Klavani eelmises koduklubis, Liverpoolis. Punaste eest lõi Torres 142 mänguga 81 väravat ja andis 20 resultatiivset söötu.

Torrese klubikarjääri üldnumbrid Foto: Transfermarkt.com

Enim trofeesid võitis Torres aga Chelseas, keda esindades võideti Meistrite Liiga, Euroopa Liiga ja FA karikas. Juba 2002. aastal võideti U19 koondisega Euroopa meistritiitel, 

Ka Hispaania koondist esindades võitis ta kulda ja karda. Aastatel 2008-2012 võideti A-koondisega järjest EM, MM ja jälle EM. Kusjuures 2008. aastal lõi just Fernando Torres finaali ainsa värava Saksamaa vastu.

Torrese hüvastijätt Twitteris:

"Mul on midagi väga olulist teatada. Pärast 18 aastat on kätte jõudnud aeg jalgpallikarjäärile lõpp teha," kirjutas Torres.