Sisuturundus
18. september 2019, 11:40

Sessel Salong – pisike baar Tallinna vanalinnas, mis tõepoolest üllatab!

„Hea vein koos hea toiduga heas seltskonnas on üks suurimaid naudinguid elus,“ kirjutab Tallinna vanalinnas asuva kokteilibaari Sessel külalisteraamatus keegi Maria. Ta lööb selle tsitaadiga kui naelapea pihta – Sessel Salong lihtsalt paistab silma oma hubasuse, maitsekuse, põnevate jookide-söökide ning meeldiva teenindusega.

Sessel Salong asub Tallinnas aadressil Viru 3. Kuna Viru tänav on ääristatud kümnete restoranide, baaride ja lounge’idega, on taolisest rägastikust raske leida seda kõige erilisemat. Võib ilmselt väita, et Sessel nende erilisemate hulka siiski kuulub. Silt, mis viitab Viru tänaval Sesseli asupaigale, on võrdlemisi väike. Kokteilibaari tuleb siseneda läbi käsitööpoe, sinna jõudmiseks on justkui vaja teada, kuhu minna – nagu oleks paik mõeldud vaid valitud erilisele seltskonnale.

Sessel asub 16. sajandil ehitatud hoone teisel korrusel. Kokteilibaari viiv puidust uks näeb aga välja.. tagasihoidlik. Justkui läheks sõbrannale külla ning lükkaks tema koduukse lahti. Ja päriselt – see, mis seal vastu vaatab, ongi ühelt poolt koduselt hubane ja teisalt moodsalt peen.

Sesseli atmosfäär on see, mis saab julgelt hindeks viis pluss. Muidugi on diivanid ja tugitoolid äärmiselt mugavad, teisalt on sisekujundusele rohkelt tähelepanu pööratud. Nii palju leiab detaile, mis äratavad tähelepanu.. kõik on tõeliselt läbi mõeldud. Salongi sisenedes köidab ühe esimese asjana pilku suur vanaaegne kassaaparaat, mis seisab seifi peal. Et erinevatel laudadel oleks rohkem privaatsust, ripub nende vahel kardin. Aga mitte tavaline kardin – see on tehtud veinikorkidest! Tuleb veini või kokteili naudeldes ehk tuju lugeda raamatut? Pole probleemi, sest olemas on ka raamaturiiul. Muide, sealt leiab isegi Soome rahvuseepose „Kalevala“!

Laes rippuvad lambid heidavad aga hubast ja sensuaalset valgust, mis sobib suveõhtusse kui rusikas silmaauku.

Sessel Salong uhkeldab Viru tänava panoraamvaatega ning loomulikult on kõige populaarsemad need lauad, mis asuvad akna ääres. Hea vaade avaneb nii päeval kui õhtul, kuid võib-olla et parim hetk on siis, kui pimedus haarab vanalinna enda embusesse ning linnatuled hakkavad sillerdama. Igal juhul romantiline koht, kuhu tuua oma kallim!

Atmosfäär on võrratu, tõsi küll, aga sama suured kiidusõnad võib edastada toredatele töötajatele Alekseile ja Olgale. „Milline võiks olla minu jook? Mida te soovitaksite?“ uurin, seistes baarileti ees (muidugi on teenindus lauast, kuid leidsin end mööda ruumi uidates ühtäkki leti eest).

Loomulikult on Alekseil vastus olemas.. ja kusjuures paneb ta täppi! Tema soovitatud Very Razzberry on esteetiliselt ja maitselt nii nauditav, et tellin seda lausa kaks korda. 

Üldiselt võib leida Sesseli menüüst tuntud jooke nagu Mai Tai, Bloody Mary ja Tom Collins, aga ka sealsete baarmenide omaloomingut. Võib-olla et üks särtsakamaid kokteilinimesid on Good Old Voldemort. Harry Potteri lugude fännid peaksid seda igal juhul proovima!

Iseenesest mõistetavalt leiab Sesseli menüüst midagi hamba alla – olgu selleks juust, oliivid, päikesekuivatatud tomatid, täidetud tšilli või bruschetta. Suured snäkivaagnad näevad ilusad välja ja toovad õhtusse pidulikkust.

Sessel Salong on täpselt sobiva suurusega – sinna mahub nii palju inimesi, et säiliks intiimsus, kuid teisalt on tunda, et veedad õhtut linna peal. Aleksei ja Olga kinnitavad, et õige melu läheb käima pärast kella kümmet õhtut.. nii ka juhtub! Juba üheteistkümne ajal tulijatel on raske istekohtagi leida. Kiirelt on täitunud ka leti ees seisvad viis baaripukki.

Nagu Sessel lubab – hetk, mil inimesed kohtuvad, on hindamatu! Ning maitsvad kokteilid, hea söök, tore teenindus ja mõnus atmosfäär lisavad sellele väärika lõpuakordi.