Sten Priinits vehkles tublisti, aga kahjuks sellest medaliks ei piisanud.Foto: Facebook/FIE - International Fencing Federation
Vehklemine
21. juuni 2019, 21:00

Vehklemiskoondise oluline lüli Sten Priinits: inimesed õnnitlevad, ju siis midagi tegime ära. Poole jalaga koondise poolt väga hea esitus!

Kuigi vehklemise EMil kaotas Eesti meeskond nii poolfinaali kui ka pronksimatši, valmistas nii kaugele jõudmine koondislasele Sten Priinitsale head meelt. Ta loodab, et MMiks naaseb rajale ka võistkonna peatreener Nikolai Novosjolov, kes seekord vigastuse tõttu ise ei vehelnud.

"Inimesed õnnitlevad. Ju siis midagi tegime ära. Poole jalaga koondise poolt väga hea esitus," arvas Priinits. "Marno Allika pole kaks aastat teinud mitte ühtegi turniiri, Jüri Salmil olid ettevalmistuslaagris abaluuga probleemid. Tiksusime kuidagi lõpuni ära, aga seda tavalist rammu ei olnud, mis esimeses kahes matšis."

Kuigi iseennast ei saa Priinits hinnata, on ta oma esitusega rahul. "Ega ma endale väga hinnangut ei saa anda, olin niivõrd fokusseeritud torke tegemisele ja hästi esinemisele, aga siit-sealt on tulnud tagasisidet, et täna oli päris hea vehklemine. Eks olen terve hooaja vältel head vehklemist otsinud, et on olnud väga raske leida seda, sest poolteist aastat tagasi üks väga hea treener läks Eestist ära ja pärast seda ei ole head enesekindlust, mis vahel oli. Stabiilsust pole saavutanud ja selles mõttes võib rahule jääda. Täna oli tõesti hea esinemine."

MMiks on meeskonda vaja ka kahekordset maailmameistrit

"Loodame, et meie koondise raudvara, mängiv treener saab ennast korda ja MMil meiega koos kaasa teha, et siis on ka šanss olümpiale pääseda. Muidugi ega ükski keskpärane meeskond olümpiale ei kvalifitseeru. Mina, Nikolai ja Marno oleme aastaid koos vehelnud, kolmekesi ka, ilma vahetuseta. Meil on tulnud väga hästi välja ja oleme korduvalt MK-etappidel nelja parema hulka jõudnud," sõnas Priinits, kes oli osa ka 2015. aasta EMil hõbeda võitnud meeskonnast (Marno Allika, Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Peeter Turnau).

"Väga suur abi oli Marnost, kes on kogenud vehkleja, kuigi ta pikalt pole kõrgetasemelistel turniiridel vehelnud, aga siiski oli esimeses kahes matšis temast väga suur abi. Jüri ja Marno aitasid väga palju. Kui olime vahepeal kuuetorkelises kaotusseisus, siis suutsid kogenud mehed jääda rahulikuks ja tuua kolme torke haaval meid tagasi matši ja õnneks mina ei väristanud täna. Suutsin täna pingekoormat kanda ja võidu koju tuua," jäi Priinits rahule.

Jüri Salm on pettunud

Sten Priinitsa, Marno Allika ja Ruslan Eskoviga koondist esindanud Jüri Salm ei jäänud täielikult rahule. "Eks praegu on emotsioonid sellised, et on pettumus, et medalit ei tulnud," lausus ta.

"Teeme olümpia nimel tööd ja neljas koht annab meile lootust. Üldplaanis võib rahule jääda. Poleks täna nelja hulka saanud, oleksTokyo olümpiapilet veel kaugemale läinud," leidis Salm.

Novosjolovi puudumisega oli meeskond Salmi sõnul juba arvestanud. "Olime sellega juba leppinud ja täna selle peale enam ei mõelnud. Keskendusime sellele, kuidas antud võistkonnaga võimalikult hea tulemus teha. Kui endast rääkida, siis sai püssirohi natuke otsa."