Hindrek PulkFoto: Mari Luud
Võrkpall
21. juuni 2019, 22:38

Algkoosseisus alustanud Pulk: kui keegi oleks seda mulle poolteist kuud tagasi öelnud, oleksin ta välja naernud

Eesti võrkpallimeeskond pidi Euroopa Kuldliiga poolfinaalis tunnistama türklaste 1:3 paremust. Mõnevõrra üllatuslikult alustas diagonaalründaja kohal Hindrek Pulk, kes kogus mängu lõpuks 18 punkti (efektiivsus +13, rünnak 46%).

Üllatav oli säärane lüke ka tänavu Tartu Bigbanki hingekirja kuulunud Pulga enda jaoks, kes sai Cretu otsusest teada tund enne mängu. 

"See on ikka täiesti uskumatu! Kui keegi oleks mulle poolteist kuud tagasi öelnud, et ma mängin Kuldliiga poolfinaalis põhikoosseisus, oleksin ta välja naernud. Mul on meeletult hea meel selle üle," sõnas pommitaja pärast mängu naerulsui. 

Nimelt oli Pulk vahepeal viis aastat koondises eemal, kuna diagonaalründaja positsioonil tegid tegusid Renee Teppan ja Oliver Venno. Nüüd sai Pulk aga võimaluse, kuna Teppan ravib jätkuvalt vigastust ning Venno vorm jätab soovida, mistõttu peatreener Gheorghe Cretu saarlase ka platsile usaldas. 

Oma esitusega jäi Pulk rahul: "Sain ülesannetega hakkama. Siit-sealt oleks võinud muidugi midagi paremini teha. Võistkond tervikuna võitles, kuid vastased surusid meid serviga kõvasti. Subasi lõi nii stabiilset ja tugevat pallingut, et vastuvõtuosakond oli hädas. Polnud sugugi lihtne sellist servi vastu võtta. Hätta jäime ka planeerivatega."

Pärast klubihooaega oli Pulk kahevahel, kas riputada ketsid jalga või jätkata karjääri. Kuidas on lood praegu? "Praegu ma seda ei otsustas, aga sellise mängu järel oleks hea karjäär ära lõpetada," sõnas ta. 

Eesti meeskonna libero Rait Rikbergi mängujärgsed mõtted: "Tippspordis loeb tulemus ja selles mõttes läks täna halvasti. Kui kõiki muid asjaolusid arvesse võtta – mis seisus me enne turniiri olime, vaadata meeste vigastusi ja vaadata, kuidas me oleme treeninud, siis ütleksin, et tegime täna päris ilusaid asju. Aga tuleb tunnistada, et Türgi on praegu hirmkõva.

Kui kõrgelt nende liider lõi, aga suutsime kõik geimid punkt-punktis püsida, pole tegelikult üldse paha. Suutsime neist rasketest seisudest välja ronida ja võitlesime nagu jaksasime. Ses osas saame siit pead püsti ära minna, Türgi on hetkel lihtsalt parem."