45aastane Jarmo Lehtinen on 20 aastat noorema kaasmaalase uueks kaardilugejaks.Foto: Karli Saul/SCANPIX
WRC
21. juuni 2019, 22:41

Teemu Suninen oma uuest kaardilugejast: ta on vanem kui mu isa, aga Sardiinias muutus ta 20 aastat nooremaks

M-Spordi meeskonna sõitja Teemu Suninen otsustas poole hooaja pealt kaardilugejat vahetada ning juba esimesel Jarmo Lehtineniga koos sõidetud etapil saavutati teine koht.

Suninen oli mõistagi rahul. "Arvan, et mu karjääri praeguses staadiumis on tegemist hea tulemusega. Ma ei oodanud, et juhin pärast esimest kaht metsakatset. Kiirus oli hea, ilma suurte vigadeta. Tegin reedel spinni ja pühapäeval oleks võinud rohkemgi kiirust olla. Noor poiss peab veel arenema," ütles 25aastane soomlane WRC kodulehel.

Suuri probleeme Lehtineniga harjumisel Sunineni sõnul polnud "Olen tulemuse üle väga õnnelik ja mul on hea meel, et Jarmoga koostöö toimib. Tundsin end temaga kohe mugavalt. Okei, on mingid väikesed asjad, näiteks kuidas ta hääldab aeglaseid kurve, aga see ei ole probleem. Ta on vanem kui mu isa, aga kui ta reedel autosse istus, oli ta 20 aastat noorem!"

Lehtinen naases WRC võistluskarusselli pärast nelja-aastast pausi. Toona luges ta kaarti Ford Fiestat juhtinud Mikko Hirvonenile, nüüd sama autotootja noorele sõidumehele. "Ma ei saanudki aru, kui palju sellest puudust tunnen," sõnas Suninenist 20 aastat vanem kaardilugeja. On tore tagasi olla ja kõik on okei. Tundsin end kohe naturaalselt ja normaalselt ning Teemu oli väga hea. Ma ei ole siin tema õpetaja, ta teab, mida ta teeb."

Tiimijuht Richard Millener oli samuti rahul. "Marko tegi väga head tööd. See on sel tasemel täiskohaga töö ja selleks ei ole ainult oskusi vaja, ka märkimisväärset kogemust."