Aleksandar Boričić ja Jüri Ratas.Foto: Fotokolaaž (CEV | Tiit Tamme)
Võrkpall
21. juuni 2019, 23:35

Euroopa võrkpalliliidu president: Jüri Ratas lubas 2021. aasta EMi kohta saata mulle garantiikirja (3)

Euroopa võrkpalliliidu (CEV) president Aleksandar Boričić hõikas täna Euroopa Kuldliiga poolfinaali eel välja, et Eesti on üks neljast 2021. aasta EM-finaalturniiri korraldajariigist. 

Kui pärida 1975. aastal Jugoslaavia koosseisus EM-pronksi kaela saanud Boričićilt, miks osutus valituks Eesti, vastab ta härrasmehelikult: "Tahaksin teilt vastu küsida, et miks mitte?"

"Oleme Euroopa alaliidus otsustanud võrkpalli kandepinda laiendada. Tänavu korraldab finaalturniiri esmakordselt neli riiki. Seda nii meeste kui ka naiste seas. 

Tänavune turniir on väga Lääne-Euroopa keskne. 2021 tahtsime tulla põhjapoole ja ka Baltikumi, mistõttu ongi valikus Soome ja Eesti. Aga ka Tšehhi ja Saksamaa. Naistest omakorda Serbia, Bulgaaria, Rumeenia ja Kreeka. Kandepind on Soomest Kreekani, ehk me katame kogu Euroopa nädalaks võrkpalliga," sõnab ta. 

"Eestil on juba aastaid olnud üks aktiivseimaid võrkpalliliite Euroopas. Lisaks on teil väga hea meeskond. Kui arvestame koondisega kaasareisivate pealtvaatajate arvu, siis esimene on Soome, aga Eesti on kohe nende järel. See tähendab, et kui midagi organiseerite, on teil huvi olemas. Te olete selgelt Euroopas tõusuteel ja tahame teid toetada," täpsustab Boričić.

"Saime täna kinnituse, et eestlased tahavad oma koondist toetada. Aplodeerisite neile kaotusest hoolimata. Jah, täna polnud teil täiskoosseisu, aga olen kindel, et sügisel olete Amsterdamis täies rivistuses lahingus," jätkab ta. 

Eestis kohtus Boričić täna kultuuriminister Tõnis Lukase, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti ja peaminister Jüri Ratasega. "Mul oli väga mitu kohtumist teie kolleegidega, millest kõige tähtsam oli peaministri oma," sõnab serblane.

"Ta oli väga õnnelik ja lubas võrkpalliliitu igati toetada. Lisaks lubas ta septembri esimesel nädalal saata mulle garantiikirja. Kui see on olemas, saame 27. septembril Pariisis toimuval kongressil Eesti korraldusõiguse ametlikult kinnitada."

Lisaks Eestile plaanib CEV 2021. aasta EM-finaalturniiri alagrupimängude korraldusõiguse anda veel Soomele, Tšehhile ja Saksamaale. Medalimängud toimuksid Saksamaal, Berliinis.