Magnus Kirt Ostravas, kus ta viskas üle 90 meetri.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
22. juuni 2019, 14:17

Soome võistlusel on tingimused ülipikkadeks odakaarteks, peaosas Magnus Kirt (3)

Kuortane kergejõustikuvõistlusel on ühe maiuspalana kavas meeste odavise, starti tuleb ka Magnus Kirt. Maailma tänavuse hooaja edetabelijuht saabus Soome Tšehhist, kus ta viskas neljapäeval elus esimest korda üke 90 meetri. Ostravas oli Kirdi võidutulemus 90.34.

Ilmaennustus lubab täna Kuortane staadionile soodsat taganttuult ja kohaliku treeneri Petteri Piironeni arvates peaks see kaasa aitama väga pikkade visete sünnile.

Kuigi Kirt asub võistlema kõige parema tulemuse pealt, usub Piironen, et tuul aitab kõige enam hoopis kahte tesist ässa. "Kui tuul puhub samast suunast ja viis-kuus meetrit sekundis, võivad tulla väga kõvad tulemused. Eriti Andreas Hoffmanni ja Chao-Tsun Chengi poolt, kes viskavad oda väga kõrgele ja tuul võib selle kaugele kanda," rääkis ta Ilta-Sanomatile.

Kuortane staadionil on hiilgavaid tulemusi näidanud mitmed odaviskajad. Staadioni tippmark kuulub 93.09-ga soomlasele Aki Parviainenile, üle 91 meetri on visanud ka Kostas Gatsioudis, Tero Pitkamäki ning Jan Železny.

Meeste odavise algab kell 17.05. Stardinimekiri:

Eestlastest teeb võistlusel kaasa ka kõrgushüppaja Grete Udras, tema etteaste algab kell 15.05.