Sebastian Vetteli tuju on nullis.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
22. juuni 2019, 16:32

Maruvihane Vettel: F1 reeglites on liiga palju paragrahve, loodan, et nad põletavad need paberid ära

Ferrari F1 meeskonna lootused tühistada poleemikat tekitanud karistus, mis Sebastian Vettelile Kanada GP-l määrati, kustusid lõplikult ning sakslane andis selgelt teada, mida ta reegliteraamatust ja FIA-st (Rahvusvaheline Autoliit) arvab.

Vettel ütles, et otsus teda ei üllatanud, kuid on sellegipoolest maruvihane. "Arvan, et reegliteraamatus on nii palju lehekülgi, et tahtmise korral leiad kindlasti sobiva paragrahvi. Loomulikult ei ole me kohtunikega sõitude ajal nõus," sõnas neljakordne maailmameister, kelle sõnul anti FIA-le uusi asitõendeid, kuid kahjuks sellest tolku ei olnud. "Nii on. Peame edasi liikuma."

Sakslasel oli ka FIA-le selge sõnum. "Laske meil teha, mida tahame. Kui te pole rahul sellega, kuidas sõidame, siis ehitage teistsugused rajad. Nii lihtne ongi. Meil on autoparklad joonte ja äärekividega, On kuidas on, aga nagu ma ütlesin, paragrahve on liiga palju. Mida muuta? Loodan, et nad põletavad need paberid lihtsalt ära," sõnas pahane Vettel.

"Kõik on süüdi. Meile tehakse niimoodi liiga. Arvan, et sellega alustati juba tükk aega tagasi," sõnas Ferrari piloot, kellelt küsiti ka, kas on ehk plaanis lausa karjäär lõpetada. "Karjäär lõpetada!? Vähemalt ei satuks ma siis enam pahandustesse. Teen nalja. Mind ei huvita tegelikult."

Ferrari tiimiboss Mattia Binotto ei olnud samuti parimas tujus. "Kahtluseta oleme Ferraris väga õnnetud ja pettunud. Me ei plaani rohkem kommenteerida."