Samuel Kalu (vasakult teine) kukkus treeningul kokku.Foto: GIUSEPPE CACACE
Jalgpall
22. juuni 2019, 17:18

JUBE! Nigeeria jalgpallikoondislane kukkus treeningul kokku

Nigeeria jalgpallikoondise ründaja Samuel Kalu kukkus eilsel treeningul kokku ja viidi haiglasse.

Nigeeria koondise pressiesindaja Toyin Ibitoye ütles, et Kalu on pärast haiglas tehtud teste stabiilses ja mugavas seisundis, kuid meeskonna täna õhtul peetava esimese mängu jätab ta kindlasti vahele.

Ta lükkas ümber ka igasugused kuulujutud, et 21aastane nigeerlane haiglast välja lasti ja taas meeskonnaga liitus. "Kalu tuli laupäeva varastel hommikutundidel hotelli tagasi ja jääb vaatluse alla."

Aafrika Rahvuste Karikaks valmistuva Nigeeria meeskonna mängija Kalu oli BBC Aafrika jalgpalliajakirjaniku Oluwashina Okeleji sõnul nurgalööki andmas, kui äkitselt kokku kukkus. Põhjuseks tõsine dehüdratsioon ehk vedelikupuudus. Mõne väljaande väitel oli noorel mängijal ka südamega probleeme.

Sel aastal selgitatakse esimest korda Aafrika parim koondis välja suvel, juunis ja juulis. Tavaliselt toimuvad Aafrika Rahvuste Karika kohtumised talvel, kuid siis on käimas ka kõik tippliigad ning klubid ei taha hea meelega mängijaid ära lubada.

Korraldajamaal Egiptuses kerkivad temperatuurid südasuvel aga väga kõrgele. Tänases kohtumises Nigeeria ja Burundi vahel kerkivad numbrid kraadiklaasil 40 peale. Aafrika jalgpalliliit CAF plaanib mõlema poolaja keskel (30. ja 70. minutil) teha ka kolmeminutilise joogipausi. Mängijatele ja kohtunikele antakse külmad rätikud ja vesi.

Kalu teenib leiba Prantsusmaa kõrgliigaklubis Bordeaux's. Tema endine koduklubi KAA Gent soovis Twitteris mehele kiiret paranemist.