Miguel Angel Falasca ei ole kahjuks enam elavate kirjas.Foto: Twitter/@Karolina_Fabi
Võrkpall
22. juuni 2019, 21:26

KURB: endine Tšehhi koondise treener ja Euroopa meister suri vaid 46aastaselt (1)

Endine Hispaania koondise võrkpallur ja Tšehhi peatreener Miguel Angel Falasca sai täna südameataki ja suri.

Falasca sündis tegelikult Mendozas, Argentiinas, kuid tema vanaisa oli pärit Itaaliast ja ema Hispaaniast. Kui Falasca oli 16, koliti ebastabiilse majandusliku seisu tõttu ema sünnimaale ning poiss hakkaski seal võrkpalli mängima ja Hispaania koondist esindama. Tema isa oli samuti võrkpallur, kuid Argentiinas.

Vaid 46aastaselt manalateed läinud argentiinlane oli kolmekordne Meistrite Liiga võitja ja Hispaania kõrgliiga võitja. Neli korda õnnestus võita Poola liiga, korra Venemaal ja tema saavutusi võiks nimetama jäädagi. Hispaania koondisega tõsteti 2007. aastal pea kohale Euroopa meistritiitel.

Pärast karjääri lõppu asus Miguel Angel tööle oma endise koduklubi PGE Skra Bełchatówi peatreenerina ning 2016. aastal astus mees Tšehhi koondise etteotsa. Paaril korral juhendas ta tšehhe ka mängudes Eesti vastu. Näiteks 2016. aasta septembris, mil sinilõvid 3:0 võitsid.

Täna sai Falasca maine teekond aga otsa. Ta oli perekonnaga, naise ja kahe 2003. aastal sündinud lapsega (tütar Sara, poeg Daniel) Vareses, Itaalias, kuid tundis end hommikul halvasti ja läks hotellituppa, kus kahjuks infarkti sai.