Jüri Vips nr 3 vormeli roolis sõitmas.Foto: Imago/Scanpix
Auto-Moto uudised
22. juuni 2019, 22:23

Jüri Vips: katkine raadioside maksis mulle poodiumikoha

Vormel 3 sarjas poodiumikoha nimel sõitnud Jüri Vips sõnas autosport.com-ile, et katkine raadioside rikkus tema võimaluse kolme parema sekka jõuda.

Vips võitles sõidu algfaasis Alex Peroniga seitsmenda koha eest, kuid pidi rajalt Peroniga kontakti vältimiseks väljuma ja kurvi lõikama. Eestlane andis koha tagasi, kuid sai siiski kohtunikelt karistada.

Hiljem karistus tühistati, kuid Vipsi sõnul oli tal probleeme raadiosidega, mis tähendas, et noor Eesti sõitja seda teada ei saanud. Vips ei üritanudki selle tõttu sõidu lõppfaasis Robert Shwartzmanist and Pedro Piquet'st mööduda ning leppis neljanda kohaga.

"Nad ütlesid, et mul oli viiesekundiline karistus rajalt lahkumise eest," lausus Vips. "Nad tühistasid karistuse, kuid raadioside ei töötanud. Arvasin finišini, et mul on karistus. Sellest on väga kahju, sest mu rehvid olid palju värskemad kui mu ees sõitnud Piquet'l ja Shwarzmanil, aga ma ei rünnanud, sest arvasin, et mul oli karistus. Väikese raadioprobleemi tõttu jäime ilma kindlast poodiumi ja võib-olla ka teisest kohast."