Petra Kvitova.Foto: Adnan Abidi
Tennis
23. juuni 2019, 12:49

Surmasuust pääsenud tennisestaar: kurjategija oleks mind tapnud, kui ma poleks teda takka kiirustanud (4)

Petra Kvitova (WTA 5.) elu võinuks 2016. aasta viimastel päevadel murdvarga käe läbi lõppeda. Ent tal polnud mõtteski alla anda – tennisetäht võitles oma elu nimel ja on tagatipuks edukalt tippsporti naasnud.

Kvitova, kelle Prostejovis asuvasse korterisse tungis tennisisti kodus viibimise ajal murdvaras, selgitas toona juhtunut: "Nagu paljud teist juba ilmselt kuulnud on, ründas mind täna minu enda korteris noaga isik. Üritades end kaitsta, sain ma ränga haava oma vasakule käele." 29aastane Kvitova on just vasakukäeline mängija.

"Olen juhtumist vapustatud, aga ka õnnelik, et olen jätkuvalt elus. Vigastus on tõsine ja pean konsulteerima ekspertidega, aga kui te mind vähegi tunnete, siis teate, et ma olen tugev inimene ja võitlen lõpuni. Aitäh teie pakutud armastuse ja toetuse eest, aga nüüd palun teilt oma taastusravile keskendumiseks privaatsust."

Kvitoval läks paranemiseks umbes viis kuud. Kui füüsiliselt on ta rünnakust peaaegu täielikult taastunud, siis intervjuus The Guardianile tunnistab tšehhitar, et tema elu pole endine. "Mul oli nii palju õnne. Ausalt öeldes võiksin praegu surnuaias olla," ütleb Kvitova.

Ta meenutab saatuslikku päeva. Naine lasi kurjategija kell poole üheksa hommikul oma koju sisse, kuna viimane etendas torumeest. Tõsi, Kvitova polnud kedagi kohale kutsunud.

Kurjategija palus, et Kvitova paneks vannitoas vee jooksma. Samal ajal võttis ta suure noa ja pani selle tennisetähe kõrile. Kvitova võttis vasaku käega noaterast kinni ja suutis selle varga käest minema võidelda.

Petra Kvitova vigastada saanud käsi 2016. aastal. Foto: Petr David Josek

Verd oli igal pool ja kui Kvitova põrandale kukkus ning oma mobiiltelefoni järgi haaras, lükkas varas selle minema. Kurjategija ei kavatsenudki lahkuda, kuid tšehhitar hakkas temaga rääkima.

"Pakkusin talle raha, peaaegu 400 eurot. Ta ütles, et tal on vaja mõtlemisaega. Vastasin, et minul aega pole, kuna mul on vaja haiglasse minna. Andsin talle raha ja ta lahkus," räägib Kvitova. Ta on kindel, et kui oleks kurjategijale mõtlemisaega andnud, oleks mees ta tapnud.

Haiglas veetis Kvitova neli tundi lõikuslaual. Ta ei tunne oma vasaku pöidla ega nimetissõrme otsi.

"Ma ei käinud pikalt kuskil väljas. Veetsin aega inimestega, keda tundsin, kuna ma ei usaldanud kedagi. Ma ei usalda praegugi inimesi, eriti mehi. Ilmselt seetõttu olengi vallaline," lausub ta elust pärast rünnakut. Kvitova täpsustab: "Usaldan neid, keda tean juba kaua. Nendega, keda ma eriti ei tunne, usaldamisega on mul palju raskem hakkama saada.

Ma ei saa minna üksi taksosse, kui juht on mees. Kui olen linnas või tänaval, siis peaaegu jooksen. Mõnikord on mul suur hirm, et keegi on mu selja taga. See kõik on raske."

Rünnakus oli süüdi 33aastane Radim Zondra, kellele määrati kaheksa-aastane vanglakaristus. Hiljem selgus, et Kvitova oli juhuslik ohver.

Radim Zondra. Foto: MONIKA HLAVACOVA