Anett Kontaveit.Foto: AFP7
Tennis
23. juuni 2019, 15:05

Maailma 157. reket valmistas Wimbledoni peaproovil Kontaveidile paksu peavalu (2)

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) edenes Eastbourne'i WTA-turniiril teise ringi. Selleks pidi ta aga väga palju võitlema, kuna võistlusele vabapääsme saanud Harriet Dart (WTA 157.) osutas kõva vastupanu.

35 minutit kestnud avasetis oli domineerivamaks pooleks Dart. 22aastane inglanna võitis oma servil 12 punktist suisa 11 ja murdis kahel korral Kontaveidi pallingu. Tasuks 6:3 setivõit.

Teise seti otsustavad sündmused rullusid lahti seitsmendas geimis. Kontaveidil oli seti alguses olnud kaks murdepalli, kuid ta ei suutnud võimalusi realiseerida. 3:3 viigiseisul kasutas eestlanna esimese murdevõimaluse ega andnud enam edu käest. Ta võitis seti 6:4.

Otsustav vaatus algas Kontaveidile suurepäraselt. Dart võitles küll vapralt, kuid kolmandat murdepalli ei õnnestunud tal enam päästa. Britil oli järgmises geimis võimalik omakorda meie naise servi murda, kuid kahest võimalusest ei piisanud. Kontaveit võitis viimase seti 6:2.

Teises ringis kohtub maailma 20. reket Fiona Ferro (WTA 95.) või Anna-Lena Friedsamiga (WTA 358.). See mäng algab Eesti aja järgi poole kuue paiku õhtul.

Kontaveidi jaoks on Eastbourne'i turniir peaproov hooaja kolmandaks suure slämmi turniiriks ehk 1. juulil algavaks Wimbledoniks.

Harriet Dart täna Anett Kontaveidi vastu. Foto: ANDREW COULDRIDGE