HETK HILJEM: Inglanna Toni Duggan pühib oma käelt Augustine Ejangue' ila. Kamerunlanna pääses karistuseta.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
24. juuni 2019, 09:43

RÕVE VIDEO | Kamerunlanna sülitas MMi kaheksandikfinaalis inglanna peale (13)

"Mul on vastaste käitumise pärast läbinisti piinlik," lausus Inglismaa naiste jalgpallikoondise peatreener Phil Neville pärast 3:0 võiduga lõppenud MMi kaheksandikfinaali Kameruni üle.

On ka põhjust, sest kamerunlannade käitumine jättis tõesti halva mulje. Eriti rõve intsident juhtus 13. minutil, kui keskkaitsja Augustine Ejangue sülitas Inglise ründaja Toni Duggani käe peale ning pääses karistuseta (vt videot).

Aga see polnud kaugeltki kõik. Videokohtunik ehk VAR aitas mängu jooksul langetada kaks Kameruni jaoks ebasoodsat otsust (üks värav inglaste kasuks + tühistatud Kameruni värav), millele nood reageerisid üliemotsionaalselt.

Lisaks lõi paremkaitsja Yvonne Leuko mängu 4. minutil Nikita Parrisile küünarunukiga näkku, kuid pääses kollase hoiatuskaardiga.

"Kui alustasin treenerikarjääri, siis oli vist Arsene Wenger see, kes ütles mulle, et võistkond on treeneri peegelpilt," lisas Neville.

"Kui mõni minu võistkonna mängija oleks nii käitunud, siis poleks tal enam kunagi koondises kohta. Vahepeal me isegi ei teadnud, kas mäng jätkub (viide Kameruni naiskonna omavolilisele mitu minutit kestnud koosolekule pärast 0 : 1 kaotusseisu jäämist – M.T.).

See ei tundunud nagu jalgpall. Saavutasime väärt võidu, kuid jalgpallurite käitumise poolest ei olnud see MMi kaheksandikfinaal. Need kaadrid jõuavad üle kogu maailma ja noored tüdrukud näevad neid. Minu hinnangul pole see okei. Kui mu tütar neid vaatab, siis ta mõtleb, et tahab jalgpalli asemel hoopis netballi mängida."

Kohtumise tipphetked:

Teises eilses kaheksandikfinaalis alistas Prantsusmaa lisaajal 2:1 Brasiilia.