Max Verstappen oma Red Bulli masina roolis.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
24. juuni 2019, 12:56

F1 autoga on liiga lihtne sõita? Verstappen: see on täielik jama!

Max Verstappen ei nõustu Lewis Hamiltoni ja Roman Grosjean'i väidetega, et vormel 1 autoga sõitmine pole füüsiliselt piisavalt raske.

"Võiksin teha kaks või kolm sõitu järjest, F1 ei peaks selline olema," sõnas Hamilton juuni alguses enne Kanada GP-d. "Pärast etappi peaksid olema füüsiliselt kurnatud. See peaks olema sama kurnav kui maraton."

Talle sekundeeris Grosjean, kes läks sõnades lausa nii kaugele, et pidas nooruspõlve kardivõistluseid kurnavamaks kui F1-e.

"Minu jaoks on see täielik jama (inglise keeles "bullsh*t")," ütles Verstappen möödunud nädalavahetusel Prantsusmaal, kui temalt sama teema kohta päriti.

"Grosjeani sõnadest ei saa ma üldse aru. Kardiroolis kasutatakse hoopis teisi lihasgruppe. Kui ma läheks praegu kardiga sõitma, siis oleksin 20–30 ringi järel täiesti läbi.

Samas, 15aastasena võinuksin ühel päeval sõita muretult 300 ringi. Kas ma olen nüüd nõrgem kui 15aastaselt? Ei, kindlasti mitte. Lihtsalt F1 roolis läheb vaja teisi lihasgruppe.

Kui paneksite praegused kardisõitjad F1 rooli, siis nad ei tunnekski järgmisel päeval oma kaela. Samas sõidavad nad kardiga aastas 300 000 ringi."

Hamiltonile sõnas Verstappen järgmist: "Kui sul on nii hea auto, siis võibki sõita 90 protsendiga."