Eesti korvpallinaiskond. Vasakult: Merike Anderson, Janne Pulk, Annika Köster ja Kadri-Ann Lass.Foto: Eesti Olümpiakomitee
Korvpall
24. juuni 2019, 20:55

TUBLID! Eesti korvpallinaised võitsid Euroopa mängudelt hõbemedali (5)

Eesti naiste 3x3 korvpallikoondis (Kadri-Ann Lass, Merike Anderson, Annika Köster ja Janne Pulk) jäi Euroopa mängude finaalis 8 : 21 alla Prantsusmaale, tasuks hõbemedalid.

Kohtumine algas võrdselt, eestlannadel õnnestus 3 : 2 juhtima pääseda. Seejärel tegid aga vastased 5 : 0 vahespurdi ning varsti oli Prantsusmaa peal 9 : 4. Meie naised küll võitlesid, kuid prantslannad osutusid liialt kõvaks pähkliks.

Eestlannadest oli resultatiivseim Pulk nelja punktiga, Lass ja Köster lisasid kaks silma. Anderson kätt valgeks ei saanud. 

Eesti on nüüd Euroopa mängudelt võitnud viis medalit. 2015. aastal peetud esimestelt mängudelt teeniti kaks pronksi ja hõbe, tänavu on seni saagiks kaks hõbedat.

Poolfinaalis saadi 15 : 14 jagu korraldajamaast Valgevenest.

Eestlannad haarasid 2 : 0 algedu, kuid võõrustajad nõelusid vahe nobedalt kinni. Ühtäkki oli hoopis Valgevene 8 : 4 peal. Meie naised võitlesid aga vapralt ning matši teine poole kulges punkt-punkti heitluses.

Pikalt oli seis 10 : 10, kuniks Andersoni kaugvise Eesti kahega ette viis. Valgevene püsis küll kannul, kuid eestlannad enam edu käest ei andnud. Lõppnumbrid meie kasuks 15 : 14.

Eestlannade resultatiivseim oli Pulk kaheksa punktiga, Köster ja Anderson lisasid kolm ning Lass ühe silma. 

Täna õhtul kell 20.40 peetava finaali teine pool on Prantsusmaa, nemad alistasid poolfinaali 11 : 10 Saksamaa. 

Veerandfinaalis sai Eesti 15 : 12 jagu Tšehhist.

Seisul 6 : 7 tabas Anderson kahepunktiviske, mis viis Eesti ette. Pärast seda tšehhitare enam viigini ega mööda ei lubatudki.

Kõige rohkem punkte (6) viskas veerandfinaalis Anderson. Köster lisas neli, Lass kolm ja Pulk kaks punkti.