Ott Tänak. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP
WRC
24. juuni 2019, 16:00

Ott Tänak ja tema tiimikaaslased avaldasid suvepuhkuse plaanid

Autoralli MM-sarjas on 14st etapist sõidetud kaheksa. Viimaks saavad piloodid veidi hinge tõmmata, sest kaht rallit lahutab ligi poolteist kuud. WRC ametlik koduleht uuris Ott Tänakult ja teistelt Toyota sõitjatelt, kuidas nad puhkuse sisustavad. 

Tänak jäi pärast 16. juunil lõppenud Sardiinia rallit Lõuna-Euroopasse.

"Eesti on suurepärane! Suviti võib siin olla sama palav kui Hispaanias. Samas võib siinne ilm ka Walesi meenutada," jutustas saarlane. "Kodumaal peab ilmaga õnne olema. Nii et lastele sobib hästi, et oleme kohas, kus päike on garanteeritud. Meil on veel pereliikmeid ja sõpru kaasas, seega on puhkus väga mõnus. Aga see on ka ainuke hingetõmbe aeg aastas." 

Kris Meeke aga rihma eriti lõdvaks ei lasegi.

"Kohe pärast Sardiinia rallit läksin nädalaks Iirimaale. Siis läksin päevaks Soome testima, seejärel koju (Andorrasse), siis Saksamaale testima, seejärel koju, siis jälle Saksamaale ja jälle koju... Järgmine plaan on Soome pikemaks ajaks jääda. Mina, perekond, saun ja suur järv – ideaalne puhkus," selgitas Meeke. 

Jari-Matti Latvala veetis nädala pärast Sardiinia rallit Roomas, kuid põrutas seejärel koju Soome. 

"Ostsin endale eelmisel aastal uue suvila. See asub Saimaa lähistel, Soome suurima järve kõrval. Ootan väga, et seal aega veeta," rääkis Latvala. "Maal on alati midagi nokitseda, see on väga mõnus ja lööb pea selgeks. Soomes on umbes kaks kuud sooja ilma. Seda tuleb ära kasutada." 

Autoralli MM-sari jätkub 1. augustil Soomes. Kuigi ametlikku kinnitust veel pole, võib Tänakut üsna kindlalt näha kihutamas ka 12.-14. juulini peetaval Rally Estonial. WRC meestest on veel kohal Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen, Elfyn Evans ja Teemu Suninen. Tõsi, neist viimane kihutab R5 masinaga.