Arild Berg (kollases) pole enam elavate kirjas.Foto: Twitter/@CelebrityDead2
Jalgpall
25. juuni 2019, 11:25

ENESETAPP? Norra suure vutidünastia liige suri vaid 43aastasena

Endine Norra jalgpallur Arild Berg suri laupäeval vaid 43 aasta vanuselt. Võimalik, et norralane otsustas oma elu ise lõpetada.

Bergi peeti Norra üheks talendikamaks jalgpalluriks, kes oma täit potensiaali kunagi näidata ei saanud. Ta tegi juba 18aastaselt debüüdi koduriigi suurklubi Bodo/Glimti eest ning mängis seal suure osa oma lühikeseks jäänud karjäärist.

Kuigi alles 1993. aastal algas tema profikarjäär, lõppes see juba kolm aastat hiljem, mil Berg otsustas vaba aasta võtta, et tegeleda oma hobidega (lumelauasõit, tennis, langevarjuhüpped jm). Temast tundsid huvi kõik Norra tippklubid ja ka Norra U21 rahvuskoondis, kuid Arild keeldus nendest pakkumistest.

Jalgpalli naastes mängis poolkaitsja ühe aasta esiliigas ning seejärel taas Glimtis.

2000. aastal diagnoositi Bergil aga krooniline väsimussündroom (CFS) ja talendikas mängija oli sunnitud vaid 26 aasta vanuselt karjäärile joone alle tõmbama. CFS on haigus, mis võib põhjustada kognitiivsete funktsioonide langust ja väsimust. Arvatavasti oli selle tekkepõhjuseks elavhõbedamürgistus.

Tal oli kaks vanemat venda, kes mõlemad jalgpalli mängisid, kuid Arildit peeti kõige andekamaks. Ka nende isa oli jalgpallur. "Paljud arvavad, et ta oli kolmest vennast parim, aga me ei saanud sellele kunagi vastust, sest ta oli karjääri alguses vigastatud ja haige," lausus Norra jalgpalliajakirjanik Knut Espen Svegaarden.

Eelmise nädala lõpus sai Bergi elutee otsa. Tema perekonna nimel teatas uudisest preester Odd Eidner. "Teatame suure kurbusega, et Arild otsustas meie seast varakult lahkuda. Meile jääb palju Arildist palju armastust ja häid mälestusi. Perekond on tänulik toetuse ja hoole eest sel keerulisel ajal."

Mitmed väljaanded on sellest teatest välja lugenud, et kuna Berg "otsustas lahkuda", on tegemist enesetapuga, kuid esialgu on tegemist vaid kuulujutuga ja faktilist kinnitust pole see saanud.