MVP Giannis Antetokounmpo oli auhinda vastu võttes väga emotsionaalne.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
25. juuni 2019, 14:28

VIDEO | KA MEHED NUTAVAD: NBA kõige väärtuslikum mängija pidas auhinda vastu võttes pisaraterohke tänukõne (2)

NBA korvpallihooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti Milwaukee Bucksi tsenter Giannis Antetokounmpo, kes MVP auhinda vastu võttes väga emotsionaalse kõne pidas.

24aastane kreeklasest sai viimase kaheksa aasta noorim MVP. 101 võimalikust esikohast teenis Antetokounmpo 78. Teiseks jäi eelmise aasta võitja James Harden. 

Bucksi staarmängija kogus 72 mänguga keskmiselt 27,7 punkti ja 12,5 lauapalli ning vedas oma meeskonna idakonverentsi finaali, kus kaotati hilisemale võitjale Toronto Raptorsile.

Houston Rockets nägi parimana loomulikult oma mängumeest:

Antetokounmpo oli auhinda vastu võttes ülimalt emotsionaalne, meenutades ka oma isa, kes kaks aastat tagasi suri. "Tahan tänada oma isa. Muidugi ei ole ta minuga siin," lausus Kreeka koondislane. "Tänan oma tiimi ja meeskonnakaaslasi. MVP ei ole ainult statistika ja numbrid. Asi on võitmises ja selles, et annad endast võitmiseks kõik."

Aasta treeneri auhinna võttis vastu Giannise ja Bucksi juhendaja Mike Budenholzer. Aasta uustulnuka tiitli sai sloveen Luca Doncic, kes Dallas Mavericksi särgis keskmiselt 21,2 punkti ja 7,8 lauapalli kogus.