Megan Rapinoe on hümni ajal põlvitanud juba 2016. aastast, mil sel viisil protesteerimine algas.Foto: Twitter/@latimes
Jalgpall
25. juuni 2019, 15:11

Donald Trump kritiseeris hümni ajal põlvitanud USA jalgpallikoondislast: see on kohatu (5)

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump sõnas, et talle meeldib naiste jalgpalli vaadata, kuid USA koondislase Megan Rapinoe põlvitamist hümni ajal ta õigeks ei pidanud.

USA rahvuskoondisega MMil mängiv Rapinoe on juba mõnda aega hümni mängimise ajal nii käitunud, järgides ka mitme teise Ameerika sportlase eeskuju. Trumpilt küsiti, kas tema arvates oli jalgpalluri protest kohane. "Ma ei usu, et on," kõlas presidendi vastus.

"Ma armastan naiste jalgpalli vaatamist. Nad on väga andekad, lisas Trump," kes ei tahtnud aga nõustuda väitega, et naismängijad peaksid teenima sama palju kui mehed. "Arvan, et see sõltub väga palju majandusest. Kes tõmbab rohkem publikut, kust raha sisse tuleb. Tean, et vägevad staarid nagu Ronaldo ja teised teenivad palju raha, aga tõmbavad ka tuhandeid inimesi," lausus Trump.

"Ma ei pane vist enam kunagi hümni ajaks kätt südamele"

33aastane Rapinoe, kes tunnistas 2012. aastal oma homoseksuaalsust, on varemgi sarnaselt käitunud. Ta ütleb, et protesteerib Trumpi ebaõiglase režiimi vastu. "Ma ei pane vist enam kunagi hümni ajaks kätt südamele, nii nagu ma varem tegin," lausus ameeriklane, kellest sai esimene tuntud valge nahaga või naissoost sportlane, kes hümni ajal põlvele langenud.

Sellisel viisil protesteerimine algas 2016. aastal, mil Ameerika jalgpalli mängija Colin Kaepernick vähemuste kaitseks välja astus.

Mitmed tippsportlased on küll välja öelnud, mida nad Trumpist arvavad, aga Rapinoe on kindlasti olnud üks häälekamaid. Eelmisel kuul kommenteeris ta näiteks, et Trump on seksistlik, väiklane, rassistlik ja mitte hea inimene.