Ott Tänak Portugali ralli võitu tähistamas. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP
WRC
26. juuni 2019, 07:57

AMETLIK! MM-sarja liidrit Ott Tänakut näeb Eestimaa teedel võistlemas (2)

Autoralli MM-sarja liidrid Ott Tänak ja Martin Järveoja tulevad Shell Helix Rally Estoniale mullust võitu kaitsma.

Toyota GAZOO Racing WRT kinnitas Tänaku ja Järveoja startimise Toyota Yaris WRC autoga, mis tähendab, et Rally Estonial on esindatud kõik neil WRC sarja masinat, seisab pressiteates. Võistlus peetakse 12.-14. juulini. 

Tänak ja Järveoja hoiavad MM-sarjas kaheksa etapi järel liidrikohta. Tänavu on nad võitnud kolm võistlust. Ühtekokku on poodiumi kõrgeimale astmele tõustud üheksal korral. Kodustel teedel sõidetav ralli on neile oluline.

Tänak: 

"Mul on väga hea meel, et saame ka sel aastal sõita koduteedel Toyota Yaris WRC ralliautoga. Väga positiivne on näha, et see sündmus muutub iga aastaga aina tugevamaks. Tundub, et sel korral ootab ees veelgi tihedam konkurents, kuna esindatud on kõik WRC tiimid. Teame juba eelmisest aastast, et sel rallil osalemine on heaks ettevalmistuseks Soomeks, nii meile endile kui ka tiimile. Kodupubliku ees on võit alati kõige magusam ja ma tõesti nautisin eelmist aastat. Loodetavasti suudame ka tänavu pakkuda fännidele meeldejääva rallielamuse ja palju positiivseid emotsioone."

Tommi Mäkinen, Toyota meeskonna juht:

"Oleme väga rõõmsad, et Ott ja Martin saavad ka sel aastal Rally Estoniast osa võtta. Me näeme väga palju Eesti fänne erinevatel rallidel üle maailma, kes meie tegemistele kaasa elavad ja mul on väga hea meel, et saame neile taaskord midagi tagasi anda. Ott ja Martin võitsid eelmisel aastal Rally Estonia ning paar nädalat hiljem domineerisid ka Soome rallil, loodetavasti toob see meile sama palju kasu ka sel aastal."

Marek Maide, Toyota Baltic AS juhatuse liige:

"Toyota Baltic’il on ääretult hea meel, et juba teist korda esindavad Ott ja Martin Toyota GAZOO Racingut kodusel Rally Estonial. Eelmise aasta kogemused näitavad, et ralli formaadist võidab kogu Toyota meeskond, kes saab võimaluse kodustel kruusateedel katsetada Toyota Yaris WRC autot erinevates seadetes. Loomulikult on Rally Estonia parim võimalus Eesti rallifännidele jälgida maailmatasemel võidusõitu ja Otile ning Martinile kaasa elada."

Urmo Aava, Rally Estonia direktor:

"Keeruline on kirjeldada tunnet, mis mind valdab. Selliste hetkede nimel oleme läbi aastate kogu meeskonnaga töötanud. Oti ja Martini startimine kodurallil on väga oluline ja usun, et raja äärde tuleb kümneid tuhandeid inimesi neile kaasa elama. Samuti ka teistele WRC sarja sõitjatele, sest tänavune Rally Estonia on sõitjate osas tõeliselt kõrge taseme ja tugeva konkurentsiga. Hindame väga kõigi WRC meeskondade panust ja omalt poolt teeme kõik, et saaksime anda hea emotsiooni nii sõitjatele, meeskondadele kui ka publikule. Ott ja Martin tulevad Rally Estoniale MM-sarja liidritena. Loodan, et siit saadud hea tunne aitab neil hooaja teist poolt alustada võidukalt, asutumas taas suur samm maailmameistri tiitli suunas."

MM-sarja piloodid Rally Estonial: 

  • Ott Tänak (Toyota)
  • Esapekka Lappi (Citroen)
  • Andreas Mikkelsen (Hyundai)
  • Elfyn Evans (M-Sport)
  • Craig Breene (Hyundai)
  • Teemu Suninen (M-Sport, osaleb R5 masinaga)