Hayden Paddon. Foto: Karli Saul/SCANPIX
WRC
26. juuni 2019, 11:48

Hyundai rallitiim tegi ustavale piloodile külma! „Kas täna on esimene aprill?“

2014. aastast igal hooajal autoralli MM-sarjas (mõnel aastal rohkem, teisel vähem) Hyundai tiimi esindanud Hayden Paddon jäeti tänavu pika ninaga. 

Juba hooaja eel oli teada, et mullu WRC sarjas seitsmel etapil osalenud Paddoni roll kahaneb. Eile tuli aga uusmeremaalasele šokeeriv teade: Hyundai palkas nii Rally Estoniaks kui ka Soome ralliks Craig Breen´i, kes pole samuti tänavu ühelgi MM-rallil kaasa löönud. Lisaks puudus tal varasemalt Hyundaiga igasugune kokkupuude. 

„Kas täna on esimene aprill?“ küsis Paddon Twitteris, kui oli kuulnud, et Hyundai talle külma tegi. Tekkis ka väike arutelu.

„Kas sa mitte ei lükanud Hyundai pakkumist ise tagasi? Mida sa siis üldse ootasid? Hyundai vajas kolmandat pilooti ja Breen oli saadaval. Siin pole midagi isiklikku, puhas äri. Jama lugu, aga mis teha,“ kirjutas kasutaja Egerli Adamson.

Paddon vastas: „Vabandust, aga ametlikult pole meile midagi pakutud. Pingutasime väga kõvasti, et MM-rallile pääseda.“

Mõned tunnid hiljem kirjutas Paddon pikemalt, mis talle pahameelt valmistas.

„Teen ühe postituse, et kirjeldada praegust situatsiooni ja tundeid. Oleme liiga kaua vaikinud ja üritanud õigesti käituda. Alustuseks tahan Craigile õnne ja edu soovida,“ alustas Paddon.

„Pean välja tooma, et väide, nagu me poleks ühel rallil tahtnud Hyundaiga sõita, ei vasta tõele. See on kontekstist välja rebitud meedia spekulatsioon. Mullu detsembris oli jutt, et me ei saa 2019. aastal ainsalgi MM-rallil osaleda. Tol hetkel oli mast maas,“ jätkas ta.

„Aga üldiselt ei pidanud me ainsatki ametlikku vestlust. Alates veebruarist oleme soovinud saada mistahes rolli – masinat testida, osaleda ühel rallil (Soomes), mida iganes… Minu kirg WRC sarja vastu on endiselt väga suur, usun, et olen parimas eas. Tunnen seda autot suurepäraselt ja suudaksin kohe rooli istuda.

Ilmselt mõistate, miks ma ärritunud olen. Olen oma elu sellele brändile andnud. Oleme Uus-Meremaal Hyundaid igal võimalikul viisil reklaaminud. Sellele vaatamata ei soostutud meiega Soome ralli osas isegi mitte suhtlema, kuigi olime korduvalt huvi üles näidanud. Pärast eelmise aasta Austraalia rallit on meiega üldse väga vähe suheldud – pole suurt midagi teada antud, tulevikust räägitud, ega suudetud isegi korralikult hüvasti jätta.“

Lõpetuseks tänas Paddon kõiki toetajad ning lisas, et Hyundaiga kõiki sildu põletada pole nii lihtne, kui väljapoole tundub.