Donaldas Kairys.Foto: Martin Ahven
Korvpall
26. juuni 2019, 09:01

Endine Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys jääb tõenäoliselt Ühisliigasse (2)

Viimased poolteist hooaega BC Kalev/Cramot juhendanud Donaldas Kairys jääb tõenäoliselt ka tulevaks hooajaks VTB Ühisliigasse. 

Nimelt kirjutab tunnustatud Leedu korvpalliajakirjanik Donatas Urbonas, et Kairys on lähedal lepingule Poola klubi Zielona Gora Stelmetiga. 

Mullu teenis Stelmet Ühisliigas viis võitu ja 21 kaotust, jäädes 14 meeskonna konkurentsis 12ndaks, Cramole kaotati kahel korral. Poola kõrgliigas tuli leppida neljanda kohaga. 

Raha paistab, aga Poola klubil olevat. Nimelt on Kairys oma hinna nõnda kõrgele kerinud, et Cramo ei soostunud talle pakkumist tegemagi. Lisaks käis palgasumma üle jõu Leedu kolmandale klubile Neptunasele.

Leedu meedia teatas hooaja lõpus, et Kairyse aastapalk võib olla kerkinud lausa 90 000 euroni. „Ütleks nii, et ta küsis nüüd rohkem kui eelmisel aastal,“ ei soostunud Cramo president Toomas Linamäe täpseid arve avaldama. 

Tõsi, palgatõusu üle ei tasu imestada, sest Kairys tüüris mullu Cramo esimest korda VTB play-off´i. 

Poola siirdumine pole leedulase jaoks midagi uut. Aastatel 2014-2016 juhendas ta Slupski Czarni. 

Lepingut Kairys siiski sõlmima ei rutta. Urbonase andmetel on väikest huvi üles näidanud ka Venemaa tippklubi Krasnodari Lokomotiv Kuban.