Jari-Matti Latvala.Foto: OLI SCARFF/AFP
WRC
26. juuni 2019, 10:43

Toyota tiimipealik on valmis ülikogenud Latvala vahetama Soome supertalendi vastu?

Autoralli MM-sari on jõudnud umbes poole peale, kuid juba käib sagimine tuleva aasta suunas. 

Eile kinnitas Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen, et Ott Tänakuga on alustatud kõnelusi uue lepingu osas. Erilist kindlust ei saa tunda aga Jari-Matti Latvala, kelle ebastabiilsus võib talle töökoha maksta. Selgusetu on ka Kris Meeke´i tulevik, kogu trio senised kontrahtid lõppevad 2019. aastaga. 

"Oleme Otiga juba rääkinud, sest ta tahab lepingu võimalikult kiiresti paika saada. Jari-Matti ja Kris´i tulevikku hakkame arutama sügisel," selgitas Mäkinen Soome meediale. 

Lisaks kirjutas mainekas Suurbritannia portaal Motorsport News, et põhjanaabrite supertalent Kalle Rovanperä on Toyotaga liitumas. Tänavu kihutab 18aastane soomlane WRC 2 sarjas Škoda Fabiaga.

Noormehe mänedžer Timo Jouhki kinnitas, et Škoda on Rovanperäle andud loa lahkuda. "Pärast lõppevat hooaega on ta osalenud kõigil MM-rallidel. Ta on järgmiseks sammuks valmis," täpsustas Jouhki.

Mäkineni sõnutsi pole diil veel kindlasti tehtud, kuid ta ei salanud, et piloodiga ollakse suhtluses. Selgus peaks saabuma sügisel. 

Rovanperäst on huvitatud ka teised WRC sarja tiimid, kuid Toyotat peetakse kõige tõenäolisemaks sihtpaigaks. Ilmselt peab talle ruumi tegema kaasmaalane Latvala, päris muretu ei saa olla ka Meeke. 

"Kahjuks on mõlemad palju vigu teinud, nii et nende tulevik on lahtine. Mina ei teinud oma karjääri jooksul kunagi nii rumalaid apse nagu Jari-Matti (Sardiinias keeras auto üle katuse) või Kris Portugalis," sõnas Mäkinen. 

Karjääri jooksul üle 200 ralli sõitnud Latvala on tänavu esinenud nigelalt. Kaheksa etapi jooksul pole ta kordagi poodiumile jõudnud. Latvalal on kirjas 40 punkti, millega hoiab ta üldarvestuses alles 10. kohta. Liider Tänakust lahutab teda 110, teisest tiimikaaslasest Meeke´ist 20 silma.