Donald Trump.Foto: Evan Vucci
Jalgpall
26. juuni 2019, 19:57

Donald Trump heitis olümpiavõitjale ja maailmameistrile kinda

Suhted USA naisjalgpalluri Megan Rapinoe ja riigipea Donald Trumpi vahel on keevalised. Hiljuti teatas MMil USAd esindav Rapinoe, et ei kavatsegi presidendiga kohtuda, kui suurriik peaks MMi võitma.

USAs on tavaline, et riigi edukad koondised või suurliiga võitnud võistkond külastab presidendiga kohtumiseks Washingtonis asuvat Valget Maja, mis on presidendi ametlikuks elu- ja töökohaks.

Trump üritas sotsiaalmeedia vahendusel Rapinoele selgitada, et USA-l läheb riigina hästi ning spordivõistkondadele meeldib Valges Majas käia. "Olen USA koondise ja naistejalgpalli suur fänn, aga Megan peaks enne rääkimist võitma. Töö tuleb lõpuni viia," sõnas ta.

Riigipea jätkas: "Me polnud Meganit ega naiskonda veel Valgesse Majja kutsunud. Ent nüüd kutsun sinna kogu tiimi, vahet pole, kas võidame või kaotame. Megan ei tohiks kunagi meie riigi, Valge Maja ega lipu osas lugupidamatust üles näidata. Eriti, kuna tema ja naiskonna jaoks on tehtud nii palju. Tunne uhkust lipu üle, mida kannad. USA-l läheb suurepäraselt!"

33aastane Rapinoe on USAd esindanud tervelt 156 korda ja on löönud 47 väravat. Ta on tulnud riigiga olümpiavõitjaks ja maailmameistriks. Tänavuse MMi veerandfinaalis kohtub USA võõrustaja Prantsusmaaga.